Pokemon Go ervaring

Pokemon Go ervaring van een opa

Gisteren hoorde ik een mooie Pokemon Go ervaring van een grootvader. Ik was op een receptie. Het was warm en zelf onbekenden wilden dat delen. Eén van hen was een oudere man. ‘Pfff, het is te warm hier’, zei hij bij het passeren. ‘Inderdaad, je kunt nu beter aan het strand zijn’, was mijn reactie. Het bleek een stopper.

Pokemon Go ervaring

De man blijft staan. ‘Daar was ik eergisteren’, vertelt hij, ‘ik was met twee kleinkinderen naar Kijkduin’. Voor ik iets kan zeggen, wat niet meer zou zijn geweest dan een sociaal aanvaardbare reactie over die plaats, vervolgt hij, ‘het was mijn kennismaking met Pokemon Go’.

Ik glimlach vriendelijk. Opa’s Pokemon Go ervaring, denk ik. ‘Het was een bijzondere belevenis’, openbaart de man, ‘mijn kleinkinderen wilden naar Kijkduin. Ze vertelden me dat daar heel belangrijke dingen gebeurden voor hun spel. Mijn zoon had geen zien hen daar te begeleiden. Ze zijn pas negen en twaalf. Vanuit Doorn laat je zulke jongens nog niet alleen reizen. Toen dacht ik, ach waarom niet en ik bood aan mee te gaan’.

Kleinkinderen

‘Leuk’, reageer ik.

‘Ach, ik ben gepensioneerd. Ik heb nog genoeg te doen, maar de afwisseling leek me leuk. Bovendien zou het de eerste keer zijn dat ik met de twee jongens alleen op stap zou zijn’.

‘Ja, dat kan voor een opa en de kleinkinderen een herinnering opleveren waar nog jaren over wordt gesproken’.

Nu glimlacht de man. ‘Ja, dat is waar. Maar het werd voor mij ook een Pokemon Go ervaring’.

Speluitleg

‘In de trein was het al druk. Bas, mijn oudste kleinzoon, probeerde me uit te leggen hoe Pokemon Go werkt. Maar dat kon ik allemaal niet zo goed volgen. Dat zou aan mij kunnen liggen. Ik kan redelijk omgaan met computer, smartphone en tablet, maar het moet niet te ingewikkeld worden. En zo’n spel is toch wel iets nieuws.

Maar daarnaast is Bas zo enthousiast over het spel en wellicht wat opgewonden met verwachtingen over de Pokemon hoofdstad van Nederland’.

Ik kijk de man wellicht verbaasd aan, want hij vervolgt met, ‘ja, wist je dat niet. Kijkduin is uitgeroepen tot Pokemon hoofdstad van Nederland. Of eigenlijk hebben ze dat zelf gedaan. Het Deltaplein zit vol met pokemons en ook veel zeldzaam, had Bas me thuis al verteld’.

Pokemon Go verbroederd

‘Nu komt het’, houdt de man me bij zijn verhaal. ‘Ik ging natuurlijk voor die twee jongens mee. Maar het werd en bijzonder Pokemon Go ervaring. Op dat plein liepen honderden kinderen, van allerlei geslacht, leeftijd en huidskleur. Ze werkten samen, legden elkaar dingen uit, hielpen elkaar. Het was prachtig om te zien. Echt, Pokemon Go verbroederd. Het was heel mooi om te zien’.

‘Daar kan ik me iets bij voorstellen’.

‘Er waren overigens niet alleen kinderen. Er liepen ook ouderen met hun smartphone naar Pokemons te zoeken. Ik zag er verschillende waarvan ik dacht dat ze van mijn leeftijd konden zijn’.

‘Dus nu heeft u ook Pokemon Go geïnstalleerd?’, vraag ik voorzichtig.

Augmented reality

‘Nee, hoewel ik nu het spel wel beter begrijp, is het niets voor mij. Ik vind wel die techniek erachter heel interessant’.

‘U bedoelt die augmented reality. Dat je die beestjes of poppetjes op de werkelijkheid geprojecteerd ziet’.

‘Ja dat. Wat dat betreft leven we in een mooie tijd hè, met al die nieuwe technieken en zo. Virtual reality, 3D en dergelijke. Je hoorde er in mijn jeugd ook over, maar het is nu allemaal heel toegankelijk geworden’.

‘Het is inderdaad een bijzondere tijd’, zeg ik lachend, ‘tijd voor een biertje’.

‘Dat is een goed idee’, lacht de man terug, ‘want pfff, het is nog steeds te warm’.

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 24 augustus 2016 door in de categorie 2016, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *