- René van Maarsseveen - https://renevanmaarsseveen.nl -

Olympisch bloot in Duitse Playboy

Olympisch bloot in Duitse Playboy

Olympisch bloot in Duitse Playboy stond als bericht in het mailtje dat ik ontving van Karl. Ik leerde Karl Müller een paar jaar geleden kennen tijdens een bezoek aan een oude schoolvriend in Duitsland. We hadden een goed gesprek gehad en bleven contact houden op het niveau van informatie-uitwisseling.

Olympisch bloot in de Duitse Playboy

De melding over de Playboy stond als losse opmerking tussen zijn tekst. Wat ik ermee moest vertelde hij er niet bij. Dat hoefde ook niet, want het bericht was op zich duidelijk. Hooguit had hij er nog bij kunnen zetten in welke uitgave.

Daar kwam ik drie dagen later achter. Er lag ’s ochtends een grote enveloppe bij mijn kantoordeur. Ik herkende het logo, het was van Karl, en ik begreep direct wat erin zat. Het was inderdaad de Playboy met het Olympisch bloot.

Echt?

Zijn dit echte Olympiërs was mijn eerste gedachte bij het zien van de omslag. Bij het intypen van de eerste naam, die van Julia Lier, was het al duidelijk. Meerdere kranten en tijdschriften melden dat de vijf Duitse sportvrouwen in de Playboy van september zullen verschijnen of zijn verschenen.

De meeste bladen hebben er foto’s uit de fotoreportage bijgeplaatst. Het zijn inderdaad de dames van het Duitse Olympische team. Inmiddels heb ik ook de Playboy doorgebladerd en de overeenkomst met de op google gevonden afbeeldingen vastgesteld. Dat ik meer vaststelde bij het doorbladeren doet hier verder niet ter zake.

Meer Olympisch

Leuk hoor die dames, maar we ‘kopen’ de Playboy voor de interviews en artikelen toch? Direct na de blote dames staan pagina’s vol informatie over de Olympische Spelen. Vanzelfsprekend in Playboy-stijl. Maar redelijk serieus worden vragen beantwoord als ‘in welke sport is Duitsland het beste?’, ‘wat is de zwaarste sport?’, ‘hoeveel is een gouden medaille waard?’ en ‘zijn 450.000 condooms genoeg voor 10.500 sporters?’.

Tussen de vele vragen door staan interviews met onder andere Usain Bolt en Horst Hrubesch, trainer van Jong Duitsland en het Olympisch voetbalteam. Het Olympisch deel wordt afgesloten met een verhaal over Braziliaanse cowboys.

Nederlandse Olympische naakte dames

Gisteren zat ik met twee vrienden te praten. Daarbij vertelde ik over het Olympisch bloot in de Duitse Playboy. Ik vroeg me af of zoiets ook in de Nederlandse Playboy of een ander blad zou kunnen.

‘Natuurlijk, als het genoeg oplevert doen Nederlandse sportsters zeker ook mee’, reageerde Gerrit stellig.

‘Ja, zeker weten’, bevestigde Erik.

‘Zou het NOC/NSF daarover niets in het contract hebben gezet. Waarschijnlijk even vaag als bij het akkefietje met Yuri van Gelder, maar wel als zodanig te interpreteren bij naakt poseren’, suggereerde ik.

Artikel 6

‘Je bedoelt artikel 6 van die overeenkomst die de sporters moesten ondertekenen’, zei Gerrit, ‘over gedragingen en verplichtingen’.

‘Ja die. Ze moeten zich zowel tijdens de sportbeoefening als daarbuiten gedragen als goed lid van TeamNL’, vulde ik aan. ‘Ik neem aan dat zoiets niet alleen in Brazilië geldt maar dat het NOC/NSF dat ook verwacht rondom de Spelen’.

Erik lachte, ‘toch jammer dat de Nederlandse Playboy niet een paar dames heeft benaderd. Ik ben benieuwd of chef de mission Maurits zijn naakte dames in een blad ook ontoelaatbaar zou hebben gevonden’.

‘We zullen vier jaar moeten wachten. Als er Olympische bloot in de Playboy moet komen, zou ik kiezen voor het complete dames hockeyteam’, zei ik nog, voor we op een volgend onderwerp overgingen.

… en de resultaten

Niet interessant natuurlijk, maar ik heb toch maar even gekeken of de dames meer hebben gepresteerd dan zich ontkleden voor de Duitse Playboy.

Voorlopig laatste blik

En toen ging ik dit schrijven. Ik bladerde het onderwerp van dit blogbericht nog maar eens door. Olympisch bloot in de Duitse Playboy, eigenlijk helemaal niet gek. Keuze genoeg in zo’n Olympisch team. Ik zal Karl nog even bedanken voor de tip en het toesturen van het september exemplaar.