Siri nog leuker met sommetjes

Siri nog leuker met iOS 10

‘Met iOS 10 is Siri nog leuker geworden’, zeg ik zaterdag bij de koffie met vrienden, ‘ik gebruik Siri al in veel situaties. Er zijn nu handige functies bijgekomen, al blijft er nog te wensen over’.

‘En dan ga je zo dadelijk Marc weer even pesten zeker?’, vraagt Paul.

‘Ik heb wel wat voorbereid, inderdaad’, antwoord ik met een samenzwerende glimlach, wat bij de andere aanwezigen ook een glimlach tevoorschijn tovert.

Het sommetje

Als Marc even later binnen is gekomen en ik vermoed dat hij is geacclimatiseerd, begin ik mijn pesterijtje. De andere mannen zie ik al een beetje schuiven op hun stoel van de voorpret.

Ik haal een papiertje uit mijn broekzak. ‘Wat ik jullie nog wilde vragen’, begin ik quasi onschuldig. ‘Ik heb hier een som op staan en ben benieuwd hoe snel jullie dat kunnen oplossen. Op het briefje staat 462.816 x 7093. Ik geef het briefje aan Marc.

‘Als ik het uit mijn hoofd zou moeten doen, heb ik er toch wel twee minuten voor nodig’, antwoord Marc, nadat hij de som even heeft bestudeerd, ‘op papier kan het sneller, misschien zelfs binnen een minuut’.

Siri nog leuker

‘Ik kan het binnen zeven seconden’, reageer ik. Marc kijkt me aan en gelooft me vanzelfsprekend niet. Ik zie hem al denken dat er een addertje is. ‘Weet je wat’, ga ik snel verder, ‘geef jij mij maar eens zo’n soort som op’.

‘Ok’, zegt Marc terwijl hij een pen uit zijn zak haalt. Hij schrijft een nieuwe som op het papiertje.

‘Nog niet laten zien’, maan ik hem. Even later neem ik het dubbelgevouwen papiertje van hem over, vouw het open en zeg, ‘hé Siri, hoeveel is 864.910 x 300.160’. Vrijwel direct antwoordt mijn smartphone vriend, ‘864.910 keer 300.160 is 259.611.385.600’.

Marc kijkt me aan. Hij ziet de andere vrienden. Die zijn in afwachting van zijn reactie. Zal Marc reageren door enkele voordelen van zijn Samsung op te hemelen of de nieuwe functie van Siri als onzinnig weg te zetten. Marc glimlacht slechts en trekt zijn wenkbrauwen haast onzichtbaar op.

Ik kan het niet nalaten te herhalen, ‘met iOS 10 is Siri nog leuker geworden en handiger’.

Het sommetje uitgevoerd door Siri: MP3 en AAC
Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 19 september 2016 door in de categorie 2016, Algemeen

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *