Privéruimten Obama in Witte Huis

De privéruimten in het Witte Huis

De privéruimten in het Witte Huis worden door de bewoners zelf ingericht. Slechts bevoorrechten hebben een kijkje kunnen nemen in de privéruimten van Barack Obama en zijn vrouw. Die uitverkorenen spraken hun bewondering uit voor de wijze waarop de aankleding is uitgevoerd.

Privéruimten ingericht

Stijlvol zijn door Michelle Obama en binnenhuisarchitect Michael Smith (1964) in de privéruimten de moderne wensen van de Obama’s verweven met de geschiedenis van het gebouw. Het is de specialiteit van Michael Sean Smith.

De vanuit Los Angeles werkende Smith staat bekend om zijn naadloos vermengen van Europees classicisme en moderne ontwerpen. Bij het ontwerpen van de privéruimten hielde Smith rekening met de historie. Hierin werd hij bijgestaan door de kennis van Witte Huis curator William Allman.

Historisch erfgoed

William (Bill) Allman is al sinds 1976 werkzaam in het Witte Huis. Na zijn studie Geschiedenis en Amerikaanse Studie werd hij eerst assistent curator; sinds 2002 is hij hoofd curator. Hij is verantwoordelijk voor het behoud van de kunst, meubels en decoratieve objecten van het Witte Huis, dat zowel een presidentiële residentie is als een museum. De collectie bestaat uit meer dan 50.000 objecten. Ze mogen worden gebruikt in de privéruimten.

Allman heeft uitgebreide kennis van het Witte Huis en de bezittingen. Hij werkte mee aan diverse boeken over het Witte Huis en over kunst in het algemeen. Hij heeft ook bijgedragen aan het uitbreiden of volledig maken van historische bezittingen.

Trump

Smith, Allman en Michelle Obama hebben in 2008 de privéruimten in minder dan twee maanden ingericht. Nu worden voorbereidingen getroffen de privéruimten aan te passen aan de wensen van de familie Trump. Het is te hopen dat Allman overwicht heeft.

Gelet op de keuzes in Trumps verleden kan het Witte Huis immers snel veranderen in een stijlloze poppenkast van goud en glitter. Als dat gebeurt komt het spookbeeld uit en de gelijkenis met Biff Tannen in Back to the Future II.

Foto’s

Volgens de Obama’s is het Witte Huis het huis van de bevolking. Mede met dat argument gaven ze het tijdschrift Architectural Digest gelegenheid hun privéruimten te bekijken. Het blad deed dat met fotograaf Michael Mundy. In afwachting van Trumps olifantengedrag in de porseleinkast, kunnen we daardoor in elk geval zeggen, ‘gelukkig hebben we de foto’s nog…’.

Privéruimten Obama - Witte Huis

Meer informatie:

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 10 november 2016 door in de categorie 2016, Algemeen

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *