Toiletpapierhouder met een luchtje

Luchtjes op de toilet worden veroorzaakt door grote boodschappen. De huidige frisse luchtverschaffers zijn spuitbussen (in steeds mindere mate) en geurblokjes in de pot die worden geactiveerd door het water dat er langs stort. De frisse geur is er dan vooral voor de volgende bezoeker die meestal veel later (of helemaal niet) komt, op een moment dat de onprettige lucht, zonder luchtverfrisser, bij voldoende ventilatie al lang is verdwenen.

Het zou handiger zijn de luchtverschaffer te laten werken in combinatie met het gebruik van toiletpapier (vooral in gebruik bij de grote boodschap). Eerste idee: tijdens produktie in geurbad gedrenkt toiletpapier (waarschijnlijk vervliegt de geur snel). Twee andere mogelijkheden zijn de geurelementhouder in de closetrol en een aparte toiletrolhouder.

De diameter van de closetrol is groot genoeg om nog ruimte te geven aan een extra rolletje waarin zich een geurelement bevindt. Dit geurelement wordt geactiveerd door het bewegen van het element bij het afrollen van het closetpapier. Het extra rolletje moet iedere keer dat een nieuwe rol wordt geplaatst, worden uitgehaald en in de nieuwe closetrol worden gestoken. Voordeel van dit systeem is dat het past op elk bestaand type houder.

Makkelijker in gebruik is een speciale nieuwe closetrolhouder, waarbij in het geursysteem is voorzien. De gebruiker hoeft alleen af en toe een nieuw geurelement te plaatsen in de daarvoor bestemde ruimte.

Beide systemen zijn op verschillende manieren te vermarketen, afhankelijk van de mogelijkheden van de verwerking van geurstoffen. Meestal lucratiever is het verkopen van de geurelementen. De plastic rolhouder (1)) wordt gratis geleverd bijvoorbeeld bij aanschaf van vier pakken toiletpapier. Ook kan de houder kan als premium worden weggegeven (of na zegelactie).

Geregistreerd in 1999, niets mee gedaan. Wel genoemd bij Kortman Intradal, tijdens gesprek met toenmalig brandmanager Anke Staaij.
Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 4 september 2011 door in de categorie 2011, Ideeën

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Comments are closed.