Toiletpapierhouder met een luchtje

De toiletpapierhouder met een luchtje is een van de ideeën die ik registreerde. De tekst in de registratie luidt ongeveer alsvolgt:

Huidige luchtverfrissers in de WC

Luchtjes op de toilet worden vooral veroorzaakt door de grote boodschappen. De huidige frisse luchtverschaffers zijn spuitbussen (in steeds mindere mate). Bij de geurblokjes in de pot komt de geur vijr door het water dat er langs stort. De frisse geur is er, zeker bij de blokjes, dan vooral voor de volgende bezoeker. Die komt meestal veel later (of helemaal niet), op een moment dat de onprettige lucht zonder luchtverfrisser, bij voldoende ventilatie al lang zou zijn verdwenen.

Combinatie met toiletpapierhouder

Het zou handiger zijn de luchtverschaffer te laten werken in combinatie met het gebruik van toiletpapier (vooral in gebruik bij de grote boodschap). Eerste idee: tijdens produktie in geurbad gedrenkt toiletpapier (waarschijnlijk vervliegt de geur snel). Twee andere mogelijkheden zijn de geurelementhouder in de closetrol en een aparte toiletpapierhouder.

In het closetrolletje

De diameter van de closetrol is groot genoeg om nog ruimte te geven aan een extra rolletje waarin zich een geurelement bevindt. Het bewegen van element, door het afrollen van het closetpapier, activeert het geurelement. Het extra rolletje moet de toiletganger er, iedere keer dat hij of zij een nieuwe rol plaatst, uithalen en in de nieuwe closetrol steken. Voordeel van dit systeem is dat het past op elk bestaand type houder.

Nieuw ontwerp

Makkelijker in gebruik is een speciale nieuwe closetrolhouder, waarbij in het geursysteem is voorzien. De gebruiker hoeft dan alleen af en toe een nieuw geurelement te plaatsen in de daarvoor bestemde ruimte.

Beide systemen zijn op verschillende manieren te vermarketen, afhankelijk van de mogelijkheden van de verwerking van geurstoffen. Meestal lucratiever is het verkopen van de geurelementen. De plastic rolhouder (1)) wordt gratis geleverd bijvoorbeeld bij aanschaf van vier pakken toiletpapier. Ook kan de houder kan als premium worden weggegeven (of na zegelactie).

Registratie

Ik heb idee in 1999 geregistreerd en er niets mee gedaan. Wel ik haalde ik het af en toe aan in gesprekken, als dat zinvol leek. Dat gebeurde bijvoorbeeld bij Kortman Intradal tijdens een gesprek met de toenmalig brandmanager.

Zie meer berichten rond of met het toilet of de WC

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 4 september 2011 door in de categorie 2011, Ideeën

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Comments are closed.