Netwerk Business Diner - Frits Schiphorst de bedenker

Netwerk Business Diner (fvdw-05)

Frits Schiphorst bedacht in 2012 het Netwerk Business Diner. Wanneer en hoe dat precies gebeurde weet ik niet. Ik kende Frits al een tijdje. Hij had me enkele keren gevraagd eens naar zijn netwerkbijeenkomst te komen.

Frits had op dat moment een interim opdracht bij Bilderberg “t Speulderbos in Garderen. Dat werd een van de locaties voor zijn netwerkbijeenkomsten. Een gelegenheid voor ondernemers om elkaar te ontmoeten. Ik beloofde Frits naar Garderen te gaan.

Netwerk Business Diner

Kort voor de bijeenkomst belde Frits. ‘Ik heb iets nieuws bedacht’, vertelde hij, ‘een business diner. De dag van de bijeenkomst gaan we met een tiental ondernemers dineren. Een prachtige gelegenheid om onder het genot van een etentje elkaar beter te leren kennen’.

Ik kon helaas die avond niet. Het was de eerste Netwerk Business Diner; het begin van een inmiddels succesvol gebleken concept. Na nog drie diners in Garderen verplaatste het Netwerk Business Diner naar Bistro Belle in Oud-Zuilen bij Utrecht. Geleidelijk kwamen daar de afgelopen jaren meer locaties bij.

Specials

Sinds twee jaar organiseert Frits ook Netwerk Business Diner specials. Dat begon met een Netwerk Sport Event. Daar zijn er inmiddels een paar van geweest. Binnenkort begint Frits met Kook-workshops.

Het idee is telkens een tiental ondernemers bij elkaar te hebben. Door het geringe aantal en de duur van de bijeenkomst kan het contact zich iets meer verdiepen dan bij een gewone netwerk- of ondernemersbijeenkomst.

Diner

Ik ben nu vijf keer naar een Netwerk Business Diner van Frits geweest. Het werkt inderdaad zoals hierboven bedoelt. Je zit met tien man, waaronder Frits, aan tafel. Er zijn wat vragen om het gesprek op gang te helpen, als dat nodig is en om de bijeenkomst enige structuur te geven.

Een avond verloopt verder grotendeels spontaan. Afhankelijk van de aanwezige personen ontwikkelt zich iets dat het midden houdt tussen een decaloog (bij tien mensen) en tien monologen.

Verrassend vertrouwd

Na enkele keren te zijn geweest is het concept Netwerk Business Diner me vertrouwd. Hoe de avond zich ontwikkelt is een verrassing, evenals het menu, maar ik kom er altijd enthousiast vandaan.

de website van NBD

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 23 april 2017 door in de categorie 2017, Algemeen, Foto van de Week

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *