Peugeot 404 jubileumdag vereniging

Peugeot 404 vereniging 35 jaar

Gisteren vierde de Peugeot 404 vereniging haar 35 jarig bestaan. Een enthousiaste Peugeot verzamelende vriend nodigde me uit voor de feestelijke dag.

De vereniging had een tourrit uitgezet in het zuiden Utrecht. Er waren veel aanmeldingen, de inschrijving moest al snel worden gestopt.

Peugeot 404

De Peugeot 404 is een door Pininfarina ontworpen middenklasser personenauto. Het kwam in 1960 op de markt en bleek direct heel succesvol. Het werd vijftien jaar geproduceerd. In die periode werden er ruim 2,5 miljoen exemplaren verkocht.

Ongeveer driekwart van de deelnemers aan de tourrit heeft een Peugeot 404 meegenomen. De overige deelnemers rijden in andere modellen Peugeot.  Ze staan op het parkeerterrein van de Maarsseveense Plassen, terwijl hun eigenaren bij Inn Style een startbewijs halen.

Rond een elf uur vertrekken de ruim honderd auto’s voor de eerste etappe. Via Westbroek en Maartensdijk gaat het via Bilthoven en Bunnik naar Fort bij Vechten.

Fort Vechten

In het Fort staat een uitgebreide lunch klaar. Na deze maaltijd in reservebatterij H kan een rondleiding worden gevolgd. Velen maken hiervan gebruik. De gidsen vertelt het verhaal van de Waterlinie, de soldaten en de verdere geschiedenis van het Fort en het Fortenstelsel rondom Utrecht.

Na de rondleiding gaan meerdere Peugeot 404 liefhebbers nog even een kijkje nemen in het museum van Fort bij Vechten. Anderen beginnen direct aan de tweede etappe. Een klein aantal deelnemers, blijkt later, is al direct naar de eindbestemming daarvan gereden.

Tweede etappe

De tweede etappe op deze jubileumdag van Peugeot 404 vereniging voert langs talrijke fruitboomgaarden rond ’t Goy. Daarna gaat het richting Wijk bij Duurstede via Langbroek. Langs de Lek rijden we tenslotte terug richting Nieuwegein en Fort Jutphaas.

Onderweg staan her en der mensen langs de weg. Ze hebben inmiddels door dat er een bijzondere tourrit langs hun huis komt. Naast veel Peugeot 404 modellen, rijden er sportieve cabrio’s 404 en 504 voorbij en oudere modellen, zoals de 201 en 301.

Fort Jutphaas

In Fort Jutphaas waren alle auto’s verzameld voor de static show. Ok, niet alle. Er was daar plek voor ongeveer de helft van de deelnemende Peugeots. De overige auto’s stonden buiten de ‘slotgracht’. In het fort stonden drankjes klaar. Fris voor de BOBjes en iets sterkers voor de passagiers.

Op Fort Jutphaas werd geproost op het 35-jarig bestaan van de vereniging:

Etappe twee

Peugeot 404 tweede etappe

De tweede etappe van de Peugeot 404 tourrit.

Zie ook: Showroom-behandeling

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 2 oktober 2017 door in de categorie 2017, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

One thought on “Peugeot 404 vereniging 35 jaar

  1. Willem Hellingwerf
    1

    Geweldig om te lezen. En dan denk ik direct aan Dakar. IK was daar een zoektocht gestart naar coupes en cabrios van Peugeot. Ik zag er ook een zeldzaam Toyota brandweerwagentje; die leek me ook wel wat, maar ik heb de eigenaar nog niet gevonden om een bod uit te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *