smartwall

SmartWall, de slimme wand

Een paar maanden geleden nam Frits het bedrijf SmartWall over. Eigenlijk zette hij het bedrijf voort nadat de eigenaar plotseling was weggevallen. Frits vertelde me toen enthousiast over SmartWall, maar ik kon er niet echt een beeld van krijgen. In ieder geval begreep ik niet wat het nu zo bijzonder maakt of waarin het zich onderscheid van andere, soortgelijke producten.

SmartWall

Gisteren was ik bij hem op kantoor om bij te praten. Inmiddels heeft hij, met zakenpartner Timo, een uitgebreid pakket producten die tonen wat SmartWall is. En wat je er mee kunt.

Terwijl Frits koffie haalt, maak ik een filmpje van een toepassing waar ik voor mezelf wel wat in zie. De SmartWall tafel. Een beetje onbeholpen maak ik onderstaand filmpje, met een hand mijn mobieltje vasthoudend en met de andere schrijvend.

Beschrijfbare, magnetische wand

Kort door de bocht geformuleerd is SmartWall een beschrijfbare en/of magnetische wand. Maar het kan dus ook een tafel zijn of ander oppervlak. Frits heeft deuren op zijn kantoor beplakt met zo’n SmartWall methode.

Het materiaal kan ook worden bedrukt met bijvoorbeeld een foto. Daardoor krijg je het houtmotief, zoals in het filmpje. Of een toiletdeur van een tonijnblikje, zoals op het kantoor bij Frits.

Van standaard naar creatief

In het begin waren het vooral standaard toepassingen. Zoals een muur als een whiteboard. Geleidelijk kwamen er ideeën voor nieuwe toepassingen. Daarmee ontstonden de bedrukte deuren, de omkeerbare smiley-magneetjes en allerlei andere vormen.

De klanten van Frits, en Timo, gebruiken het product inmiddels in allerlei bedrijfssituaties. Reclamebureaus gebruiken de SmartWall tafel voor brainstormsessies. Een ziekenhuis en een zorginstelling gebruiken het als planbord. Een school heeft een gecombineerde wand die zowel met stift als met krijt is te beschrijven.

Tas met whiteboard

Een recent eigen product van SmartWall is een fraaie lederen tas met een whiteboard. Het kan als tafelstandaard worden uitgevouwen en is zowel magnetisch als beschrijfbaar.

SmartWall tas met whiteboard

Nissan Europe

Het whiteboard in de tas doet me denken aan een map die ik ooit bedacht en produceerde voor Nissan Europe. Voor hun Kaizen-sessies zochten ze iets bijzonders. De A3-map bestond uit een ringband, whiteboard en flipover. De map kon ook als tafelstandaard worden neergezet. Nissan was zo enthousiast dat ik ook een A5-map met ringband moest maken met het tafelstandaard systeem.

Door die map voor Nissan denk ik dat SmartWall wellicht niet uniek is. Maar je kunt zien dat de materialen in de loop van de tijd zijn verbeterd en daarmee de mogelijke toepassingen. Eigenlijk geldt ook hier weer, ’the sky is the limit’.

Voorbeelden

Kijken naar de uitgevoerde toepassingen op de website van SmartWall werkt inspirerend. Zo’n stoeltje bijvoorbeeld met schoolbordmateriaal. Dat zet je creatieve brein toch aan het werk…

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 3 oktober 2017 door in de categorie 2017, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *