Groot aantal Papermate Gel Pennen

Groot aantal maakt minder bijzonder

Een groot aantal maakt minder bijzonder ontdekte ik afgelopen week. Tijdens het laatste Sinterklaasfeest kreeg ik onder andere een notitieboekje en een pen. Die pen is een PaperMate 300 GEL medium (=0.7mm punt). Het is een balpen met vulpeninkt.

Als intensief gebruiker van het toetsenbord blijkt de pen voor mij een verademing. Mijn handschrift is verslechterd, maar deze pen lijkt dat te compenseren. Het uiterlijk van het schrift is dat van een vulpen. Dat geeft een bijkomend plezier aan het schrijven met de pen.

Lege pen

Ik koester de pen. Zoals je het eerste schoentje van je oudste kind koestert. Maar een pen raakt leeg, dus ook de Papermate. En het kan niet worden gevuld als een vulpen of met een vulling zoals je voor een duurdere balpen kunt kopen. Er moest dus vervanging komen.

Ongetwijfeld zou ik bij een kantoorboekhandel een enkele pen ter vervanging kunnen kopen. Ik kies echter voor internet en mijn favoriete leverancier van kantoorbenodigdheden. Losse pennen kopen is daar niet mogelijk. Het bedrijf blijkt de pen in bulk te verkopen met een minimale afname van 25.

Groot aantal maakt minder bijzonder

De volgende dag heb ik de box met pennen in huis. Vijfentwintig Papermates. Allemaal even goed als die ene die ik kreeg bij het notitieboekje. Die ene eerste pen was bijzonder. Die pakte ik met plezier op om een aantekening te maken. Ik genoot van het schrift.

Dat genot is weg. Die 25 pennen hebben de ene pen teruggebracht tot wat het is, een gereedschap om te schrijven.

Speelgoedsoldaatjes

Ik heb de ervaring “Groot aantal maakt minder bijzonder” vaker gehad. Ooit had ik een doosje speelgoed soldaatjes. Een vriendje van school had een andere set. We speelden legertje. Na verloop van tijd werd het enthousiasme minder. Mogelijk door steeds dezelfde soldaatjes.

Ik kocht daarom twaalf doosje met verschillende legers, met de gedachte dat het plezier terug zou komen. Maar dat bleek niet zo te zijn. De reactie van mijn vader bij mijn aankoop droeg er ook niet aan bij.

Foto’s

Eigenlijk geeft een groot aantal zelden de voldoening die je bij het enkele had. Ik denk aan een multimiljonair met veel auto’s. Dat geweldige gevoel bij zijn eerste auto maakte plaats voor het ongemak van ‘welke auto zal ik vandaag eens nemen’.

Slechts bij bepaalde producten is een groot aantal wel leuk. En een groot aantal doet het dan vaak goed op foto’s. Zoals de macro-foto van de 404-smarties die ik onlangs kreeg bij de tourrit van de Peugeot 404 vereniging.

groot aantal Peugeot 404 M&M

Peugeot 404 M&M

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 17 oktober 2017 door in de categorie 2017, Algemeen

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *