Postbezorger bij VanStraaten Post

Postbezorger, Harry’s succesvolle carrièreswitch

Gisteren kwam ik Harry tegen. Hij werkt inmiddels alweer ruim een jaar als postbezorger bij Van StraatenPost. We zaten jaren geleden in een waterpoloteam. Af en toe komen we elkaar tegen in Utrecht en dan praten we even bij. We zijn nooit vrienden geworden. Maar we hebben wel oprecht interesse in elkaars bezigheden.

‘Fred Teeven zit nu ook op de bus’, herinnert Harry me eraan dat hij zelf ook ooit op de bus zat. Harry was vertegenwoordiger geweest bij Douwe Egberts. Jarenlang ging hij met koffieproducten langs supermarkten. Daarna werkte hij een jaar of tien bij een telecombedrijf in de verkoop.

Ik vertrek

Ineens was het genoeg. Er knaagde iets. In een eerder gesprek verwees hij daarbij naar de film Falling Down met Michael Douglas. Harry was zijn baan niet kwijt, maar alles was hem ineens teveel.

Zijn vrouw en hij besloten naar het buitenland te vertrekken. Ter oriëntatie gingen ze naar Spanje. Wellicht dat een eetcafé of camping iets voor ze zou zijn. Het voelde als het najagen van een nog niet gedroomde droom, toen hij het me vertelde.

Buschauffeur

Vier maanden later waren ze terug. Hij kon terug naar zijn oude baan. Maar dat wilde Harry niet. Hij had zijn rijbewijzen en werd buschauffeur. Daarnaast hielp hij zijn zoon met een steeds succesvoller wordende webwinkel.

Hij genoot van zijn werk op de bus. Maar het contact met mensen was anders dan hij zich had voorgesteld. Een man bij hem in de straat werkte al bijna vanaf het begin bij VanStraaten Post. Hij wees hem op de vacatures bij het snel groeiende postbedrijf.

Postbezorger

Harry had zijn naam en telefoonnummer op de site van VanStraaten Post opgegeven. Een paar dagen later was hij langsgegaan. De dynamische sfeer trok hem aan. Het waren gelijkgestemde mensen, had Harry me gezegd, ‘mensen zoals jij en ik’.

Anders dan op de bus kan hij als postbezorger zijn eigen tijd indelen. Als de post maar binnen een bepaalde tijd werd bezorgd. En hij werkte vanuit huis, wat ook bepaalde voordelen had.

Enthousiast

Enthousiast kwam Harry gisteren op me toelopen. Hij zag er goed uit en dat vertelde ik hem ook. ‘Jongen, het gaat heel goed met me’, zei hij. ‘Leuke vrouw, fijne collega’s en een goede gezondheid. Wat wil een mens nog meer. Postbezorger is een heerlijk beroep’.

Ik lach en herhaal mijmerend, ‘ja, wat wil een mens nog meer’.

‘Fred Teeven zit nu ook op de bus’, zei Harry toen, ‘maar hij weet niet hoe leuk het is postbezorger te zijn bij VanStraaten’. Daarna vertelde Harry me wat hij een half jaar eerder ook al zei over thuiswerken, eigen tijd indelen, dynamisch bedrijf.

Blij

Eigenlijk spraken Harry en ik slechts over koetjes en kalfjes. De smalltalk waar ik volgens een ex-vriendin niet goed in was omdat ik altijd alleen serieuze gesprekken wilde. Toch nam ik met een blij gevoel afscheid van Harry.

Het enthousiasme van Harry over zijn werk en leven deed me goed. Hij had zijn draai gevonden. Zo opgewekt als hij nu was, had ik hem in zijn jaren als vertegenwoordiger en daarna niet gezien.

VanStraaten Post

Thuisgekomen ben ik eens gaan kijken op de website van VanStraaten Post. Daar lees ik dat het bedrijf is gestart door Paul van Straaten. Het is in Groenekan begonnen in 2004. Niet eens zover van Utrecht. En ze hebben inmiddels grote klanten, zoals de gemeente Utrecht en enkele ziekenhuizen.

Zie ook bericht ‘Postbezorging‘, met stukje historie.

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 5 december 2017 door in de categorie 2017, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *