Koopjedeal en Mini-in-the-Box keyfinder

Koopjedeal of kijk rond op internet.

‘Wat heb jij daar nou?’, vraag ik Kees, als ik bij hem binnenloop. Hij heeft iets in zijn hand, het lijkt op een gadget. En ik hou van gadgets.

‘Het is een key finder’, antwoordt Kees, ‘ik kocht het bij Koopjedeal. Het kwam vanmorgen binnen’.

‘Oh, ja, ik heb daar ook weleens wat gekocht’, zeg ik blijkbaar met een te neutrale intonatie.

‘Het is het laatste dat ik er heb gekocht. En dan bedoel ik dat ik me zojuist voornam nooit meer iets bij Koopjedeal en soortgelijke sites te kopen’.

Koopjedeal

Ik kijk Kees vragend aan. ‘Het valt eigenlijk altijd tegen. Ze hebben bij Koopjedeal allemaal verouderde modellen van producten of het zijn prullen. Niet alleen bij goedkope gadgets zoals dit. Ik heb er ook duurdere dingen gekocht. Dit ding is ook weer zo’n tegenvaller. Moet je het knopje zien. Het hangt scheef en het ding werkt niet’.

‘Gelukkig ben ik in mijn ervaring met dat soort sites niet de enige’, zeg ik lachend.

‘Als ik iets bestel bij een internetwinkel, dan geeft dat altijd een fijne spanning als het binnenkomt’, gaat Kees verder, terwijl hij een kop koffie voor me inschenkt. ‘Het blijft altijd leuk om zo’n pakje na bestelling een volgende dag of een paar dagen later binnen te krijgen. Het voelt als een cadeautje. Met Kamera Express, Conrad, MediaMarkt of Coolblue of zelfs vanuit China nooit problemen. Maar bij Koopjedeal en nog wat van die sites heb ik nu alleen maar katten in de zak gehad’.

China

‘Ik kan dat alleen maar beamen. Uit China ook overigens’.

‘Ja, dat valt ook weleens tegen. Maar dat is een ingecalculeerd risico. Van een Nederlandse webwinkel zoals Koopjedeal verwacht je toch enige kwaliteit’, vindt Kees.

‘Maar zij halen hun spullen ook uit China of kopen restpartijen op van leveranciers’.

Product- en prijsvergelijking

‘Klopt. Het viel me al eerder op. Als je even rond kijkt op internet vind je veel van de producten van Koopjedeal ook op andere Nederlandse sites. Voor dezelfde prijs of minder of zonder verzendkosten. Die bijkomende kosten, daar moet je natuurlijk wel op letten bij prijsvergelijking’.

‘Zo’n sleutel zoeker die je nu hebt, zou ik in China kopen. Helemaal als je de kwaliteit van Koopjedeal en dergelijke sites niet vertrouwd of tegen vindt vallen. Wat heb je ervoor betaald?’

‘Ik geloof iets van 7 euro’, zegt Kees, ‘ik zal eens kijken’. Het blijkt 8 euro (4,95 en 2,95 verzendkosten).

Kwart van de prijs

‘Ik wed dat je zo’n ding bij mini-in-the-Box voor minstens de helft kunt kopen’.

‘Dat denk ik ook. Maar daar wil ik dan direct meer kopen. Bij het idee dat het uit China moet komen, koop ik altijd tot de grens van 22 euro invoerrechten*’.

‘Leuk, dat heb ik ook. Ik koop wat ik hebben wil en bestel er dan extra exemplaren van. Dan kan ik er wat van weggeven’.

Kees lacht. ‘Ja, dat doe ik ook. Of ik vul mijn bestelling aan met gadgets. Ik heb hier nog ergens waterpasjes liggen. Die zet je op het flitsblokje van je camera. Die waren 0,25 euro per stuk. En ik heb nog een paar USB-geheugenkaart lezers’.

Goedkoper

‘Zullen we eens kijken wat die key finder in China kost?’.

Even later zitten we aan het bureau van Kees. We gaan naar de website van mini-in-the-box. Daar vinden we voor 1,78 euro (inclusief gratis verzending) een sleutelvinder die als twee druppels lijkt op die van Koopjedeal.

‘Daar had je er nu dus 4,5 van kunnen hebben’, zeg ik triomfantelijk.

‘En dan had er wellicht eentje bij gezeten die werkte’, reageert Kees met een bulderlach. ‘ik zei je toch al dat ik klaar ben met Koopjedeal. Ik kijk voortaan wel even rond op internet voor ik een impulsaankoop doe waar ik me later aan erger’.

*) Vanaf 1 juli 2021 is de BTW-vrijstelling tot 22 euro vervallen. Voor producten uit niet-Europese landen moet gewoon BTW worden betaald. Zie bij de belastingdienst.

Lees ook het bericht ‘miskoop van een mini HD projector

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 7 februari 2018 door in de categorie 2018, Persoonlijk, Producten, Techniek

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *