WP website met optimaal resultaat

WP website met optimaal resultaat

Een WP website met optimaal resultaat. Het is de titel van een ebook dat ik twee jaar geleden schreef voor een relatie. Ik kwam het weer tegen in mijn archief. Het is nooit verder gekomen dan een concepttekst. Hoewel het eigenlijk gewoon gereed was om er een ebook van te maken.

Charles en Harry hadden naast hun dagelijkse werk al enkele activiteiten samen uitgevoerd. Het leek een ideale samenwerking te worden. Beiden konden precies dat doen waar ze liefhebberij en ambitie in hadden. Ze begonnen WPWX concepts voor activiteiten rondom WordPress.

WP website met optimaal resultaat

Dat moest een bedrijfje worden om mensen te helpen een WP website met optimaal resultaat te krijgen. Vanuit hun achtergrond leken ze buitengewoon geschikt daar een succes van te maken. Inhoudelijk bedoel ik dan.

Charles had een achtergrond in de media en verkoop. De jaren kort voor hun samenwerking was hij vooral als coach actief. Daarnaast gaf hij specifieke management trainingen. Harry programmeerde al van jongsaf aan. Maar hij was geen saaie, mensschuwe stereotype programmeur. Hij vond het leuk iets uit te leggen en dat kon hij ook goed.

Gesprek vooraf

Na een gesprek van drie uur met Charles en Harry schreef ik de bijgaande tekst voor het ebook ‘een WP website met optimaal resultaat ‘. Tijdens dat gesprek ging het vooral over hun verleden en de juridische manier van samenwerken. De ideeën voor hun bedrijf en de inhoud van het boekje kwamen nauwelijks ter sprake.

Gelukkig begreep ik de grote lijn van hun plannen en weet ik zelf al redelijk veel over WordPress. Bovendien kon ik eventueel informatie opzoeken. En het leek me leuk een afwijkende stijl te gebruiken. Afwijkend van de rechttoe rechtaan vorm. Dat werd dus het quasi gesprek over hun onderwerp.

Ambitie

Tijdens het gesprek merkte ik natuurlijk al dat er iets speelde. Dat bleek uiteindelijk al vrij snel een conflict in de wederzijdse ambitie te zijn. Aangevuld wellicht met wat eigenschappen die je moet hebben om een bedrijf te runnen. Eigenlijk een gebrek aan die eigenschappen.

Het bedrijfje kwam er dus niet, ondanks de mooie plannen. Ze betaalden wel netjes ieder de helft van mijn factuur. Daarna volgden ze, nog steeds als goede vrienden, hun eigen weg. Charles is weer gaan coachen en doet iets in de kleinevaart. Harry programmeert nog steeds. Hij heeft de ambitie niet losgelaten mensen te helpen een WP website met optimaal resultaat te krijgen.

Ebook

Wat doe je met zo’n concepttekst? Die overigens heel prettig leesbaar is. En bovendien zinnige informatie geeft om te komen tot een WP website met optimaal resultaat.

Ik gebruikte mijn eigen methode, beschreven in ‘een epub maken in 30 minuten’. En ik bleef ruim binnen de tijd met het boekje (epub) dat je hier gratis kunt downloaden (epub - 195 KB).

Inhoud

In grote lijn is het WordPress boekje opgebouwd uit de vaak vergeten essentie van een WP website met optimaal resultaat. Een essentie die ook voor allerlei andere dingen geldt: voorbereiding. Het is de A van een methode van A t/m Z. Helaas beginnen de meeste cursussen en boeken bij B, verzon ik als Charles.

Daarna volgt iets over de structuur van WordPress: het programma, de thema’s, de plugins en de content.

Nou ja, kijk en lees zelf maar even. Geschatte leestijd 20 minuten.

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 10 juni 2019 door in de categorie 2019, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *