Kleding voor een lange zomeravond

Kleding voor een lange zomeravond

‘Je hebt gelijk gekregen, René. Gelukkig draagt iedereen kleding voor een lange zomeravond’. Christa organiseert een tuinfeestje op wat de heetste dag van de zomer moet zijn. Het is echter tien graden lager dan de weerstatistici voorspelden.

Het is aangenaam warm… in de zon. In de schaduw waait een koele wind. En later op de avond krijgen we bovendien een niet voorspelde regenbui over ons heen. Onder een afdakje verzucht Christa mijn gelijk, ‘de weervoorspellers zaten er weer helemaal naast. Het is weer zo’n typische Nederlandse zomeravond‘.

Kleding voor een lange zomeravond

Hoewel we ’s zomers genieten van lekkere temperaturen, kan het toch ook gewoon fris zijn. Met name in de avonduren. Het maakt niet uit of je een eenvoudig tuinfeestje met vrienden hebt zoals bij Christa of gaat barbecueën, tot laat op een café terras zit of je klapstoeltje in een park zet.

In Nederland zorg je dat je warm genoeg gekleed bent en rekening houdt met veranderende weersomstandigheden. Iets wat overigens ook in het buitenland verstandig is.

Bij het tuinfeestje van Christa zag ik hoe iedereen zich op zijn eigen manier met kleding voor een lange zomeravond heeft voorbereid. Daarbij is er goed rekening mee gehouden dat het weer om kan slaan. En rondkijkend zie ik dat er allerlei mogelijkheden zijn.

Jas

Een jas is natuurlijk het beste kledingstuk om aan te trekken als het wat kouder wordt. Je kunt je jas dames namelijk gewoon over je verdere outfit dragen. Het handige aan een jas is dat je ‘m zowel open als dicht kunt dragen: afhankelijk van de specifieke temperatuur. Neem een lichtgewicht jas mee als je ’s avonds de deur uitgaat, die je aan kunt trekken als het nodig is. Hoe langer de jas is, hoe warmer je trouwens blijft. Een trenchcoat biedt immers ook warmte aan de benen! Met een spijkerjasje is dit minder het geval – kies op zo’n manier de beste jas.

Bodywarmer

Is het net wat te warm voor een jas? Daar kan zeker sprake van zijn op zomerdagen met een heerlijk weertje. Ga in dat geval liever voor een bodywarmer dames: een ideale tussenweg. Zonder mouwen op de armen is een jack immers een stuk minder bedekkend. Toch blijft je romp wel lekker warm met een bodywarmer. Een goede uitvinding, en dit seizoen ook helemaal trendy!

Blazer

Wil je toch wel graag bedekking op de armen, maar verder iets duns dragen? Ga dan voor een blazer. Er zijn speciale zomerblazers te vinden, van linnen of katoen. Je maakt je outfit hier ook een stuk netter mee – perfect bij een formele aangelegenheid of als je zin hebt om je chic te kleden. Mee met de trends? Dan draag je een oversized blazer, met ook meteen een stoer randje.

Trui

Je kunt natuurlijk ook afstappen van het idee van de jas, maar voor een warme trui gaan. Dat staat net weer even anders! En we geven toe: een trui zit soms ook wel comfortabeler dan een jas. Warm van wol of zacht van katoen – trek je favoriete design aan om je tegen de kou te kleden.

Vest

Een vest is tevens een prima optie. Misschien nog wel handiger dan een trui: je kunt ‘m zowel open als dicht dragen. Zo kun je dit ook nog eens afwisselen. Je verdere outfit blijft beter zichtbaar met een vest. Nog een reden om hiervoor te kiezen.

Lange broek

Hoewel we het hierboven alleen nog over bovenstukken hebben gehad, is het ook slim om warme benen te houden. Draag daarom het liefst een lange broek als het in de avonduren gaat afkoelen. Hoe dikker de stof, hoe warmer je blijft.

Warme accessoires

Is het nog steeds fris? Draag dan ook warme accessoires, zoals een sjaal of muts. Ook in de zomer kan dit nog altijd comfortabel zijn in ons koude kikkerlandje. Een pet of hoed kan je hoofd trouwens ook warm houden, mocht je je look liever zo zomers mogelijk hebben!

Zie ook het bericht ‘Weersverwachting, het blijft een gok‘ over het tuinfeestje van Christa.

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 9 augustus 2022 door in de categorie 2022, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *