- René van Maarsseveen - https://renevanmaarsseveen.nl -

Een Intex zwembad, terecht populair

een Intex zwembad

Een neef heeft een Intex zwembad laten inbouwen in zijn tuin. ‘De zomers worden steeds warmer in Nederland’, geeft hij als reden. ‘Zo’n zwembad geeft verkoeling en Intex is een goed, voordelig en betrouwbaar merk’.

‘Ik ken dat merk’, zeg ik, ‘een oud collega heeft er al ruim twintig jaar zo’n Intex zwembad bij zijn huis. Hij heeft een postzegeltuintje. Het zwembad vult daar zowat zijn gehele tuin. Maar vorig jaar heeft hij een groot Intex zwembad geplaatst bij zijn vakantiehuis in de Achterhoek. Toen heeft hij me uitgebreid over het merk en zijn ervaringen verteld’.

‘Heeft hij hem ook ingebouwd?’, vraagt mijn broer.

‘Ja, maar Intex heeft zowel inbouw- als opzet- en opblaaszwembaden. En in allerlei maten, maar dat weet jij natuurlijk’.

Een Intex zwembad, populair

Er zijn meerdere merken zwembaden. Een Intex zwembad is in Nederland echter het populairst. Dat komt vooral door de goede verhouding tussen prijs en kwaliteit. De zwembaden van Intex zijn relatief goedkoop. En ze zijn sterk en gaan lang mee.

Dat laatste hangt vanzelfsprekend af van de manier waarop je ermee omgaat en het type zwembad. Een opblaaszwembad is wat kwetsbaarder dan een ingebouwd model. Intex zwembaden zijn echter enorm stevig. Daardoor gaan ze minder snel lek of kapot.

Wat veel kopers ook prettig vinden is dat Intex zwembaden op veel plaatsen verkrijgbaar is. Er is altijd wel een bedrijf in de buurt die ze verkoopt. Daardoor kun je vooraf de maten beoordelen. Maar je kunt ter oriëntatie ook bij vrienden en kennissen met een zwembad langsgaan. Grote kans dat zij een Intex zwembad hebben.

Een Intex zwembad eenvoudig op te zetten

Als je zo’n Intex opzetzwembad ziet met al die stangen, dan lijkt het op opzetten een moeilijke klus. Dat is echter niet het geval. Intex zwembaden zijn eenvoudig op te zetten. De meeste zwembaden staan in 10 tot 15 minuten. Het gemakkelijke opzetten van een Intex zwembad is ook een van de reden dat het merk zo populair is.

Intex zwembaden zijn bovendien ontzettend stevig. Ben je bang dat je zwembad toch niet sterk genoeg is, bijvoorbeeld omdat je nogal enthousiaste kinderen hebt? Dan kun je extra versteviging kopen voor je Intex zwembad.

Na het opzetten hangt het voornamelijk van de waterdruk van je kraan af, en natuurlijk de grootte van het zwembad, hoe snel je kunt gaan zwemmen. Je kunt een Intex zwembad overigens gewoon vullen met een tuinslang.

Geschikt voor jouw tuin

Intex zwembaden zijn geschikt voor elke tuin. Er zijn slechts twee eisen waaraan het oppervlak, waarop het zwembad staat, moet voldoen. De eerste eis is natuurlijk de stevigheid van de ondergrond. Een met water gevuld zwembad heeft een groot gewicht. Per liter water ongeveer 1 kilogram. De tweede eist is dat de ondergrond vrij is van scherpe voorwerpen. Door het gewicht en de druk van het water op één punt kan zelfs een stevig zwembad lek raken.

Wanneer aan de twee voorwaarden is voldaan staat niets de plaatsing van een Intex zwembad in de weg. Er zijn allerlei typen en maten, waardoor er voor elke tuin een passen zwembad van het merk Intex te koop is.

Uitbreidingen

Meerdere modellen levert Intex met een filter. Maar ze heeft ook andere uitbreidingen om je zwemplezier te verhogen of aan jouw wensen tegemoet te komen. Houd je bijvoorbeeld niet van koud zwemwater, dan biedt Intex warmtepompen voor meerdere zwembaden uit hun assortiment.

Verder heeft Intex luchtbedden en -banden. Leuk voor kinderen. Maar ook leuk voor mij. Als ik zo’n luchtbed koop mag ik vast bij mijn broer in zijn zwembad ronddrijven. Met mijn waterdichte Kobo ereader kan ik dan zelfs zorgeloos een boek lezen.

Aanvullende informatie