Verbouwing - vier tips

Zo zorg je voor een soepele verbouwing

Ik houd van lijstjes, merk ik tijdens een gesprek met vriend John. Hij wil zijn woning verbouwen. Ik weet uit ervaring dat zoiets een behoorlijke klus is. Voor je het weet ligt je hele huis overhoop. Tenzij je voor de verbouwing de juiste vakmensen hebt bijgehaald.

Want je hebt vakmensen nodig en moet zelf de nodige voorbereidingen treffen. De hele woning wordt sowieso één grote stofboel. Daardoor zal je je leven even moet aanpassen.

Gelukkig is dit van tijdelijke aard. Nadat de verbouwing geniet je met volle teugen van je vernieuwde woning. Om de verbouwing zo soepel mogelijk te laten verlopen pakte ik er mijn lijstje verbouwingstips. John was er blij mee.

Tip 1: schakel een goede aannemer in

Het is bijna niet mogelijk om een grootschalige verbouwing geheel zelfstandig te regelen. In 95% van de gevallen heb je hier simpelweg een goede aannemer voor nodig. Een goede aannemer heeft verstand van zaken en kent de juiste vakmensen.

Woon je in Rotterdam en heb je bijvoorbeeld de wens om ook het dak van je woning te laten vervangen? Dan heb je een goede aannemer nodig die op zijn beurt een goede dakdekker uit Rotterdam kent. Hier hoef je zelf geen tijd aan te besteden, indien je van de diensten van een goede aannemer gebruik maakt.

Tip 2: huur tijdig een afvalcontainer

Een verbouwing gaat altijd gepaard met het nodige bouwafval. Ongeacht hoe groot- of kleinschalig de verbouwing is, je doet er verstandig aan een afvalcontainer te huren. Met zo’n afvalcontainer heb je geen omkijken naar het afvoeren van het puin.

Bijkomend voordeel: de afvalcontainer wordt netjes bij je thuisbezorgd. Op het moment dat je de container niet meer nodig denkt te hebben, wordt deze ook weer bij je opgehaald. Ook hier heb je dus geen omkijken naar.

Tip 3: zorg voor een goede planning

Een verbouwing kan snel gaan, maar je krijgt altijd met tegenslagen te maken. Mede daarom is het erg belangrijk om een goede planning te maken. Kies je ervoor om een goede aannemer in te schakelen? Dan wordt dit werk in ieder geval voor je uit handen genomen. Een aannemer weet namelijk als geen ander hoe een (grootschalige) verbouwing goed ingepland moet worden.

Ook dit is een prima reden om een goede aannemer in te schakelen. Zo’n vakman neemt simpelweg heel veel werk voor je uit handen, en draagt zorg voor een fijn en soepel verloop van je verbouwing.

Tip 4: denk goed over je wensen na

Het is ook belangrijk om vooraf al goed over je wensen na te denken. Wat wil je precies laten verbouwen? Welk resultaat heb je voor ogen? En hoeveel geld wil je idealiter uitgeven? Als je vooraf goed over je wensen nadenkt, geef je vanaf het begin de juiste richting aan de verbouwing. Dat zorgt niet alleen voor een soepele verbouwing, maar ook voor het gewenste eindresultaat!

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 2 februari 2023 door in de categorie 2023, Techniek, Werken

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *