De Heineken foto’s

Het foto-archief van Deuxieme/Polyvisie bestaat uit ruim 7 miljoen foto’s. De afgelopen drie jaar ben ik bezig geweest om te kijken naar de omgeving van zo’n omvangrijke collectie. Ik sprak met directie en medewerkers van andere collecties (Spaarnestad, ANP e.d.), scanbedrijven, archivarissen, taxateurs en vele anderen. Wat me vooral opviel is dat weinig mensen zich een beeld kan vormen van een fotoverzameling van ruim 7 miljoen afbeeldingen. Helemaal niet wanneer deze grotendeels bestaat uit negatieven in mapjes of op rol.

Zoals J.P. Glerum tijdens zijn bezoek aan het archief zei: ‘ontsluiten hiervan is een levenswerk, succes’. Intussen heb ik de werkzaamheden, en mijn positie daarbij, regelmatig aangepast naar de realiteit van het bezit en de omgeving. Maar het blijft elke keer weer bijzonder een laatje open te trekken, een enveloppe te openen. Het is werkelijk waar, realiseerde ik me vanmorgen weer, dat er bijna geen onderwerp lijkt waarover geen foto’s aanwezig zijn.

Dé Heineken foto’s die nu actueel zouden zijn heb ik niet (en Holleeder stond er waarschijnlijk niet bij stil foto’s te maken tijdens de ontvoering). Maar ik vond wel prachtige foto’s van Heineken gebouwen, het laden en lossen van de vrachtwagens en het bezorgen op diverse locaties. Een impressie:

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 1 november 2011 door in de categorie 2011, Algemeen, Foto & film

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Comments are closed.