1000 vrijwilligers in Utrecht

Gisteren hebben 1000 rijksambtenaren en welzijnswerkers in Utrecht gedemonstreerd voor behoud van koopkracht. In wat voor tijd leven we. Iedereen moet de broekriem aanhalen, niemand weet wat de toekomst gaat brengen. En die halvegaren gaan demonstreren voor 2% loonsverhoging om de inflatiestijging te compenseren.

Hoe erg moet de crisis worden voor de ogen van de massa voor de realiteit open gaan. Voor ze zien dat het niet de anderen zijn die moeten inleveren, maar dat we de crisis alleen kunnen breken als we er allemaal aan meewerken. Rijksambtenaren niet uitgezonderd. Als de ontslagbescherming1) van ambtenaren er eindelijk af is, dan hebben we in ieder geval alvast 1000 vrijwilligers die kunnen afvloeien.

De afgelopen tijd hebben talrijke beroepsgroepen al ingeleverd. Vele ondernemers gingen er zelfs tientallen procenten op achteruit. Er zijn zzp’ers in de bouw die ruim onder hun kostprijs werken om in ieder geval nog iets geld binnen te krijgen. Er zijn winkels die openblijven dankzij financiële ondersteuning van andere winkeliers. En zo zijn er veel meer voorbeelden.

Zijn demonstrerende rijksambtenaren een teken van egoïsme of gebrek aan realiteitszin? Helaas zijn ze niet de enigen. Er zijn nog diverse organisaties waar wordt gewerkt of er niets aan de hand is. Ik schreef het al eerder, er zal wel een natuurramp nodig zijn voor we tot de noodzakelijke veranderingen (kunnen) komen.

1) Mijn oom Henk Veldman, oud-chef binnenland van het Utrechts Nieuwsblad, schreef in de zeventiger jaren al dat de positie van ambtenaren, ten opzichte van anderen in de samenleving, aan verandering toe was.

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 2 november 2011 door in de categorie 2011, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Comments are closed.