Klik hier om af te drukken.


HLIP foto’s

De foto’s in het boek ‘Het lichaam is perfect’ van Annemarie Postma zijn in 2006 gemaakt met een Canon 400D. Ik kocht de kit met twee lenzen, een 18-55mm en een 55-200mm. De meeste foto’s zijn gemaakt met de eerstgenoemde lens. Een jaar later gebruikte ik dezelfde camera voor het vervolgboek ‘Het leven is perfect’

Alle foto’s zijn binnenshuis gemaakt met binnenvallend daglicht, in de namiddag tussen 16.00 en 18.00 uur. In vrijwel alle gevallen is geen aanvullend licht gebruikt. Wel gebruikte ik soms een reflectiescherm. Dat bestond dan uit vaak niet meer dan een wit vel papier.

Vormgever Rob Fabriek maakte de boeken op. Hij bewerkte de foto’s in Photoshop. Daarbij gebruikte hij enkel de functie ‘Onscherp Masker’ (20%, straal 2 en drempel 1 ). De hier getoonde foto’s zijn onbewerkt.

HLIP foto’s, het mooiste compliment

Het mooiste compliment kreeg ik twee jaar na het verschijnen van de boeken. De uitgever was in Engeland bij een boekenbeurs voor culinaire boeken. Daar sprak ze een oude uitgever van kookboeken. De man was met pensioen. Na het zien van de HLIP foto’s in het boek Het leven is perfect had hij enthousiast gezegd, ‘ik ben er zeven jaar uit, maar ik krijg nu zin weer met uitgeven te beginnen’.

Zie ook het bericht ‘culinaire foto toverij