Max en Jaap van Praag

Afgelopen zaterdag presenteerden Marga van Praag en Ad van Liempt hun boek “Jaap en Max”, in café Willem Slok van oud-AD journalist Ton van den Berg (hoofdredacteur van De Oud Utrechter). Het was een plezierige middag waarbij Marga enthousiast de ene na de andere annekdote vertelde en daarmee aangaf dat er wellicht nog wel een deel twee in de pen zit.

Het boek vertelt het levensverhaal van de broers Max en Jaap van Praag. Max was een populaire zanger in de vijftiger jaren en had later zeven succesvolle platenzaken in Utrecht. Jaap was voorzitter van Ajax en wordt allom gezien als de man die Ajax groot maakte. Daardoor wonnen ze van 1971 tot en met 1973 drie maal op rij de Europacup 1.

Naast de successen was er ook tragedie. Het komt allemaal samen in prachtige verhalen. Daarbij, zo vertelden Marga en Ad, had zij haar persoonlijke herinneringen, nam hij de geschiedkundige verificatie voor zijn rekening en (be)zochten ze allebei mensen die de verhalen konden aanvullen. Ze hebben allebei met plezier aan het boek gewerkt; dat ervaar je bij het lezen. En dat merkten we ook bij de presentatie.

foto’s: Ton van den Berg

Het boek bestellen

Bij de zoveelste annekdote van Marga heb ik, achter in het café zittend, mijn iPhone even aangezet om met de voicerecorder een annecdote op te pikken. Het verhaal van het hondje, een sfeerbeeld.
(Klik op de speaker…)

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 7 november 2011 door in de categorie 2011, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Comments are closed.