Ruiter voor zichtmappen

Hangmappen zijn voorzien van een ruiter, waardoor je snel kunt zien welke hangmap de informatie bevat waar je naar zoekt. Met zichtmappen is dat zoeken een stuk lastiger. Iedereen heeft een stapel papier op zijn bureau en wanneer je dat een beetje ordent in zichtmappen moet je toch vaak de hele stapel (zichtmappen) doorwerken om de juiste map te vinden.

Wanneer deze zichtmappen echter een klemruiter bevatten is dat probleem grotendeel verholpen. De klemruiter kan, zoals de naam al aangeeft, een losse ruiter zijn die op de zichtmap wordt geklemd of geplakt. Vanuit de idee dat zichtmappen ook gebruikt worden om eenvoudig een stapel los papier bij elkaar te houden en dan geen ruiter behoeven.

De ruiter kan ook al tijdens het maken van de map in de kunststofmal zijn verwerkt en vaste aanhechting zijn. In dat laatste geval heeft de ruiter een opening waarin een kaartje kan worden geschoven.

Uit praktische overweging lijkt een losse ruiter, waarop snel met een pen/stift kan worden geschreven op afneembaar materiaal, de beste oplossing. Je hoeft als gebruiker geen kaartje te schrijven e.d., maar kan eenvoudig snel de informatie noteren. De losse ruiter kan bovendien een premium zijn waarop dan tevens een logo is gedrukt.

5 juli 1995 vastgelegd onder registratienummer:4510553.003; uitgevoerd als Post-it® Index Strong

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 7 november 2011 door in de categorie 2011, Ideeën

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Comments are closed.