Bierviltjes met spaarelement en/of advertentie

Bierviltjes zijn doorgaans slechts aan één kant bedrukt. Dat kan met drukkosten te maken hebben of het productieproces. Maardat kan ik me eigenlijk nauwelijks voorstellen.

Bierviltjes met spaarelement

Het kan interessant zijn op de andere kant te adverteren of een bierviltje met spaarelement te maken.

Iedereen komt wel eens in een horeca-gelegenheid en de bierviltjes worden ook bij andere dranken gebruikt. Adverteren op dit medium is dus interessant. Daarbij komt nog dat een groot aantal horeca-gelegenheden tegenwoordig moeten betalen voor de bierviltjes (omdat ze er nogal kwistend mee om sprongen), dat hoeft dan niet meer (ze mogen kwistig zijn).

Afgeleide ideeën:

  • Niet één uiting van adverteerder, maar zes verschillende (random in pakket dat naar horeca gaat)
  • Spaarelement wanneer zes platenhoezen etc worden gebruikt
  • Rechthoekig model kan als ansicht worden gebruikt

Ik heb er met Jan Ernst Veenman (Vrumona) over gesproken. Heineken zal zeker geen tabaks-adverteerders willen, staat wel open voor ideeën op dit terrein. Ze krijgen veel mensen met ideeën voor bierviltjes. Ook educatieve onderwerpen en spelletjes zijn interessant.

10 juni 1992 – ideeën database

Spelelement

Je kunt nog meer met een bierviltje doen. Peter Meulenbroek bedacht enkele jaren geleden een bierviltje waar je een pijl uit kon drukken. Door deze daarna op een andere manier weer in het ontstane gat te doen, ontstond een draaischijf. Met een draai aan het bierviltje/tol kon je bepalen wie het volgende biertje moest halen.

Hij heeft geëxperimenteerd met het stanzen van de pijl. Bij een bierviltje bleek het namelijk lastiger dan bij papier. Het kon geen volledige stans zijn, want de pijl moest blijven zitten in het viltje tot het gebruikt zou worden als spel.

Creatief

Het blijft leuk om over zo’n eenvoudig product als een bierviltje te brainstormen. Nieuwe toepassingen bedenken. Dat kan door in de horeca te blijven en dicht bij de originele functie. Maar je kunt daar ook ver van afwijken en bijvoorbeeld een spel voor thuis te bedenken. Het speciale, vochtopnemende element kan daar een eigen rol in hebben.

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 11 november 2011 door in de categorie 2011, Eten & Drinken, Ideeën

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Comments are closed.