Prostaat en een ander onderliggend problemen

“Ik denk dat ik ik last van mijn prostaat heb”, zei één van de vrienden tijdens de inmiddels traditionele vrijdagmiddag whiskey borrel. Elke 2e vrijdag van de maand komen we bij elkaar voor een klein glaasje.

Vlak voor zijn opmerking was hij twee keer naar de wc geweest. Omdat een van de aanwezigen reageerde werd het een serieus gesprek over zijn mannenprobleem. Het bleek niet alleen zijn mannenprobleem. Ik voelde me een beetje buitengesloten. Want ik heb nooit enige ziekte of lichamelijk ongemak gehad.

Vocht vasthouden

Overmatig plassen doe ik alleen als ik veel koffie heb gedronken en dat heb gecombineerd met water. Annemarie Postma vertelde me ooit dat de eerste kop koffie laxeert en de kopjes koffie daarna vocht vasthouden. Daarom moet je, net als bij alcohol, ook water drinken. Wat in veel buitenlanden gebruikelijk is; koffie met een glas water.)

Prostaat

Na het gesprek van de vrienden enige tijd te hebben aangehoord, herinnerde ik me de column van Luuk Koelman. Daarin beschreef hij, let op, de beschrijving van zijn artsenbezoek voor een mogelijk prostaat probleem aan een medetreinreiziger. Je mag deze zin gerust twee keer overlezen.

Ik lees de columns van Luuk trouw. Hij schrijft in een prachtige, onnavolgbare stijl. Waarbij ik altijd op zijn minst moet glimlachen, maar die bijna altijd tot bredere gelaatsuitdrukkingen leiden.  Zelfs zijn soms zeer scherpe columns zijn raak. Ook als je een andere mening bent toegedaan….

Bad Ass Days

Of het slachtoffer bent in zijn column. Zoals Patty Brard in de column die ik doormailde naar Bert van der Veer. En laat nu juist Bert van der Veer zelf meer dan een column te hebben geschreven over een ander onderliggend probleem.

Hij schreef op bijzonder humorvolle en informatieve wijze het boek ‘Bad ass days’ (geweldige titel ook) over zijn rondgang in de medische wereld vanwege zijn aambeienprobleem.

Lezenswaardig

Ik ben een volkomen leek in medische praktijken. Maar van wat ik me van Bert’s beschrijvingen van die rondgang herinner, zie ik veel terug in de beschrijving van Luuk in zijn column en van mijn vrienden tijdens de borrel.

Dus voor wie zich aangesproken voelt, bestel het boek van Bert en zie de column van Luuk. Weet dat Bert ook heel veel andere lezenswaardige boeken heeft geschreven en Luuk hele goede col…

Sorry, ik moet even plassen.

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 11 november 2011 door in de categorie 2011, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Comments are closed.