- René van Maarsseveen - https://renevanmaarsseveen.nl -

Gecentraliseerde financiële hulp

Richt een financiële hulp dienst op waar iedere particulier een lening kan krijgen na het verschaffen van volledig inzicht in zijn/haar financiële situatie. De dienst hanteert strenge gedragsregels, geeft haar klanten financieel onderricht en maakt een individueel schuldplan waar de klant zich aan committeert. Vanzelfsprekend zijn er onderpanden e.d.

De gedachte is ontstaan vanuit de idee dat één schuldeiser veel beter is voor de gemoedsrust (terwijl het schuldbedrag hetzelfde is). Niet meer onverwacht allemaal telefoontjes van deurwaarders e.d., maar een overzichtelijk probleem. Door de rust kunnen mensen weer wat gaan opbouwen.

Veel mensen zitten in zo’n oncomfortabele situatie, waarbij een groot deel van de dag wordt besteed aan het spreken met diverse partijen, aan piekeren en zich zorgen maken. De bedoelde dienst is streng maar rechtvaardig. Dat laatste in de zin dat het geen onderscheid maakt in mensen en hun financiële problemen en -status. De strengheid bestaat uit de verdergaande regels en verplichtingen.