Zichzelf kaart

Nederland wordt zo langzamerhand een land waar iedereen wordt aangelijnd. Vrijheid is synoniem aan omgaan met vele wetten, regels en bepalingen. Het lijkt of we aan de eigen verantwoordelijkheid van anderen twijfelen. Hoe vaak hoor je niet zeggen ‘we moeten hem tegen zichzelf beschermen’.

De zichzelf kaart is een verklaring waarmee iemand aangeeft dat hij vrij wil zijn; hij hoeft niet tegen zichzelf beschermt te worden. Als hij/zij wil experimenteren met harddrugs, wil bungeejumpen aan een te dun elastiekje of zich in een SM-pak tot bloedens toe wil laten geselen… dan is dat zijn eigen risico. In een situatie met bewaking of toegangscontrole is het tonen van de kaart voldoende om rechteloos rond te lopen (in de Efteling buiten de hekjes van een achtbaan… joh, ga lekker je gang). Er wordt pas ingegrepen wanneer anderen worden meegenomen in het risico

De gevolgen zijn vanzelfsprekend geheel voor de kaarthouder en kunnen nergens worden verhaald. Medische zorg wordt beperkt tot het uiterste.
Zoals gezegd moet hij rekening houden met anderen. En gevolgen van zijn actie’s voor derden zijn voor eigen risico, waarvoor hij zich uiteraard niet kan verzekeren. Of nog niet, want wellicht is er een verzekeraar die er alsnog iets in ziet de zichzelf kaarthouder te verzekeren.

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 25 januari 2012 door in de categorie 2012, Ideeën

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Comments are closed.