Volendam

In de ruim 7 miljoen foto’s van Deuxième/Polyvisie bevinden zich ook talrijke foto’s van plaatsen in Nederland. Een mooi voorbeeld vind ik persoonlijk deze foto’s uit Volendam. Ze geven een bijzonder sfeerbeeld van een prachtig, bekend Nederlands dorp.

Volendam is een dorp aan het IJsselmeer. Vanaf 1400 kwamen er veel boeren en vissers wonen. Momenteel telt Volendam ca. 21.000 inwoners. Het dorp bracht in verhouding tot andere plaatsen veel bekende Nederlanders voort, mede dankzij zeer succesvolle muziekindustrie. Dat begon ooit met de Cats en BZN, tegenwoordig vullen Jan Smit, Nick & Simon en dergelijke de zalen en populaire televisieuitzendingen. Er komen ook nog veel toeristen naar Volendam ook al is er nog maar weinig klederdracht en zijn de meeste vissersboten verdwenen. De souvenirwinkeltjes aan de haven doen nog steeds goede zaken en toeristen kunnen met een boot heen en terug naar Marken.

Oud Volendam in foto's

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 29 november 2011 door in de categorie 2011, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Comments are closed.