Tas voor handbagage

Een tas voor handbagage voorkomt oponthoud bij het instappen in vliegtuigen. Door het gekluns met grote tassen ontstaat vrijwel altijd ergernis. Stel dat alleen een handtas voor vrouwen en een ‘handbagagetas’ voor heren nog is toegestaan. Daarin mag alleen het hoogstnoodzakelijke voor de reis. Dat voorkomt veel ergernis. In handbagage zit nu altijd nog heel veel rommel dat niet nodig, dat zie je tijdens de vlucht.

Vliegtuigmaatschappijen zouden ook gezamenlijk een handbagageset kunnen ontwikkelen. Die kan dan bijvoorbeeld stapelbaar zijn, bepaalde extra functies hebben (erin of bijv. dat de tas is om te vouwen naar een zwemvest). De set wordt weggegeven bij het boeken en vanzelfsprekend zijn er luxere versies van de tas voor handbagage te koop bij lederzaken e.d.

De maatschappijen kunnen ook het opslaan van de tassen veranderen. Waarom moet dat boven je hoofd. Een centrale plek, zoals de lockers op scholen, kan ook als verzamelplaats dienen. Als mensen bij het inchecken hun tas plaatsen in de rollocker, dan wordt deze nadat iedereen is ingestapt naar de centrale locatie(s) gereden.

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 24 november 2011 door in de categorie 2011, Ideeën

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Comments are closed.