Animated poster

Vorig jaar tekende ik een overeenkomst met LumiSigns Ltd, voor de exclusieve rechten voor de Benelux van onder andere de ‘animated poster’. De Brits/Singaporese producent brengt het product inmiddels negen jaar met succes op de markt.  De overeenkomst betreft, naast de producten op basis van EL-techniek, alle overige producten van LumiSigns. Ze heeft deze techniek, die 40 jaar geleden op de universiteit van Cambridge werd ontdekt, samen met de Hannah-Barbera-studio de afgelopen jaren verfijnd. Mede daardoor kan ze deze voor interessante prijzen aanbieden.

Naast allerlei LED-producten vervaardigt het bedrijf sensoren, software voor bezoekersregistratie en andere producten voor Point of Sale (POS)-promotie. Vrijwel alle producten worden gemaakt in de eigen fabrieken in India, China, Indonesië, Korea en Japan.

EL is de afkorting van Electro-Luminescentie, de mogelijkheid van een speciaal samengestelde chemische film tot het uitstoten van licht na aansturing door elektriciteit. Het licht wordt gebruikt om een grafische afbeelding selectief te verlichten. Technisch gezien werkt de EL lamp als een condensator met fosfor tussen twee dunne elektroden (een ondoorzichtige en een doorschijnend). Toepassing van AC microvoltage genereert een veranderende veld in de fosfor waardoor deze licht uitstoot. Een kleine computer chip regelt de patronen waarmee de fosfor oplicht door de grafische lagen. Afhankelijk van het ontwerp kan met dit patroon de illusie van beweging worden gecreëerd.

De meest populaire toepassingen zijn posters en banners. Posters variëren van papierformaat (A4) tot bushokjes (2A0) en veel groter (er zijn billboards van 14 meter breed). Ook zijn afwijkende vormen mogelijk zoals rond, ovaal en is toepassing op andere dragers mogelijk zoals op glas, zeildoek en katoen. Alle toepassingen zijn ultra dun, licht van gewicht en voorzien van een standaard 110AC met energiebesparende laag wattage. Het geheel is minder dan 3 mm dik en kan worden opgerold.

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 5 september 2011 door in de categorie 2011, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Comments are closed.