Polygoon – de grote zus

Polyvisie is zoals ik eerder schreef voortgekomen uit Filmfabriek Polygoon. Het begon als een afdeling die onder diverse namen naar buiten trad met educatieve diaproducties. In 1954 werd Polyvisie een zelfstandig bedrijf naast Polygoon onder de koepelnaam Cinecentrum in Hilversum.

Polygoon

Bij de oprichting van Polygoon door Julius Stoop ging documentair filmmateriaal van filmfabriek Hollandia naar Polygoon. Bij de verhuizing naar Hilversum ging het fotomateriaal van de educatieve afdeling van Polygoon naar Polyvisie.

Daarbij zat ook het fotomateriaal van de filmfabrieken Profilti en Multifilm. Deze filmfabrieken waren al lange tijd eigendom van Polygoon, maar werden bij de verhuizing naar het Cinecentrum definitief samengevoegd onder de naam Polygoon.

Onderstaande beelden van Profilti en Polygoon zijn gemaakt eind 1953 vlak voor de verhuizing naar het Cinecentrum in Hilversum.

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 2 december 2011 door in de categorie 2011, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

2 thoughts on “De caloriewaarde van olijven

  1. 1

    Een bak ter grote van een kuub, gevuld met olijven, hoe zwaar is dat ongeveer.

    • 2

      Voor de gemiddelde grootte van een olijf wordt 3,5 kubieke centimeter gehanteerd. Daarmee kom je dus op ongeveer 285.000 olijven in een kuub. Maar er zijn grotere soorten waarbij dat gemiddelde wordt overtroffen. En bij een kuub olijven heb je ook nog eens het sigarenprobleem, zoals ik dat noem. Waren sigaren vierkant dan pasten ze strak in een doos, maar helaas zijn ze rond. De vorm van olijven is daarbij vergeleken nog grilliger. Waarschijnlijk zit er minder lucht tussen de olijven dan bij de sigaren… nou ja, uiteindelijk blijft het dus een lastige vraag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code