Polygoon – de grote zus

Polyvisie is zoals ik eerder schreef voortgekomen uit Filmfabriek Polygoon. Het begon als een afdeling die onder diverse namen naar buiten trad met educatieve diaproducties. In 1954 werd Polyvisie een zelfstandig bedrijf naast Polygoon onder de koepelnaam Cinecentrum in Hilversum.

Polygoon

Bij de oprichting van Polygoon door Julius Stoop ging documentair filmmateriaal van filmfabriek Hollandia naar Polygoon. Bij de verhuizing naar Hilversum ging het fotomateriaal van de educatieve afdeling van Polygoon naar Polyvisie.

Daarbij zat ook het fotomateriaal van de filmfabrieken Profilti en Multifilm. Deze filmfabrieken waren al lange tijd eigendom van Polygoon, maar werden bij de verhuizing naar het Cinecentrum definitief samengevoegd onder de naam Polygoon.

Onderstaande beelden van Profilti en Polygoon zijn gemaakt eind 1953 vlak voor de verhuizing naar het Cinecentrum in Hilversum.

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 2 december 2011 door in de categorie 2011, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Comments are closed.