- René van Maarsseveen - https://renevanmaarsseveen.nl -

Bedrijfsleven in beeld

Tenslotte in deze week van foto’s enkele foto’s uit het bedrijfsleven, in dit geval van Grolsch. Polyvisie maakte eigen producties waarmee ze het bedrijfsleven in beeld bracht. Daarnaast had ze co-producties met bedrijven en opdrachtwerk. Er is een jarenlange relatie geweest met grote Nederlandse ondernemingen als Heineken, DAF, Philips, Drake, Hoogovens, DSM etcetera. Hierdoor zijn in het archief van Polyvisie foto’s terug te vinden uit diverse perioden van deze bedrijven.

Een deel van dit materiaal is terug te vinden in series die voor het onderwijs werden gemaakt. Een deel werd gemaakt voor interne opleidingen bij de bedrijven.

Ik heb ooit voor mijn overname van Polyvisie een prachtige reportage gezien van de bouw van het antropologische voormalige hoofdkantoor van ING in amsterdam (architect Ton Alberts). Maar deze reportage ben ik helaas nog niet tegengekomen in het archief. Bij het willekeurig openmaken van een filmblik ben ik een reportage tegengekomen bij het KNMI, waarbij het hele werkproces van dit meteorologische bedrijf in beeld is gebracht. Maar waarbij ook allerhande, inmiddels verouderde, apparatuur op professionele wijze is vastgelegd.

Hieronder komen enkele foto’s uit een reportage bij Grolsch