Diensten combineren

Taken en diensten combineren door werkzaamheden (en dus kosten e.d.) van twee of meer diensten die slechts elke een paar uur per dag samen te brengen. Een restaurant is bijvoorbeeld vanaf 17.00 uur open. De hele dag ervoor kan de ruimte voor andere dingen worden gebruikt. Zinvolle combinaties kunnen profijtelijk zijn, een nieuwe concept inluiden.

Je kunt aanpassingen doen om het mogelijk te maken, wat op zich ook tot nieuwe producten kan leiden. Het bovenstaande restaurant kan overdag tot 16.00 uur een kunstgalerij zijn. De schilderijen aan de muur blijven hangen, de schilderijen in de zaak hangen op speciale verrijdbare panelen die na 16.00 uur naar het magazijn worden gereden en omgeruild voor de verrijdbare vlonders met tafel en stoelen. Een discotheek kan overdag een fitnesscentrum zijn, eventueel met een beperkt aantal apparaten maar gericht op aerobics e.d.

Medewerkers kunnen op dezelfde wijze over meerdere bedrijven of bedrijvigheid worden verdeeld. De man die overdag de galerie beheert, kan ’s middags gastheer zijn in het restaurant etc.

23 augustus 1996

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 8 december 2011 door in de categorie 2011, Ideeën

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Comments are closed.