Geld moet rollen

De basis van economie is een eenvoudige rondgang van geld en goederen/diensten. Ik word door een klant betaald voor een dienst en kan daardoor de bakker betalen. De bakker koopt met zijn gespaarde geld een keuken. De keukenproducent koopt onderdelen bij mijn klant , die daardoor op zijn beurt weer een dienst kan inkopen etc.

Maar door de besluitenloosheid van politici en de verrotte mentaliteit van bankmanagers ligt de geldstroom stil. De klant betaalt mij niet. Ik kan niet naar de bakker, de bakker stelt zijn keukenaankoop uit en de keukenfabrikant gaat failliet, waardoor de problemen bij mijn klant ook groter worden etc.

Laat dit het jaar worden dat het geld weer gaat rollen. Roemer heeft wel gelijk als hij zegt dat de regering niet verder moet bezuinigen. Er moet weer beweging komen in de economie, geld moet weer rollen. Dat kan met investeringen van de overheid.

Maar dat kan ook door normen van banken aan te passen en ze te verplichten de motor in gang te zetten. Ze roepen wel dat ze kredieten geven, maar dat zijn alleen de veilige kredieten met overheidsgarantie. Zelf risico nemen doen ze niet. In tegendeel.

Dat het geld weer gaat rollen kan ook door de media worden beïnvloed. Er is namelijk geld zat in Nederland. Alleen door alle negatieve berichtgeving houden mensen het geld in hun zak. Dat de media elkaar napraten en goede berichten aanvullen met onzin om er een eigen draai aan te geven bevorderd één en ander niet.

En als onze economie dan weer in beweging is, dan hoop ik dat onze regering het geld niet weer naar die landen laat rollen die hun economie niet (meer) in beweging krijgen. Er is al genoeg bezit van Nederland verkwanselt de afgelopen 25 jaar.

Filmpje ‘geld moet rollen’ op Youtube

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 1 januari 2012 door in de categorie 2012, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Comments are closed.