taakstraf

Taakstraf, een belachelijk straf(je)

In Nederland worden met regelmaat een taakstraf gegeven. Een kleine greep op internet toont dat 60 uur het meest gebruikelijk is en dat er een variëteit aan delicten is.

Een jongen uit Leidse Rijn in Utrecht kreeg echter slechts een taakstraf van 20 uur voor het slaan van een agent. Omdat niet bewezen is dat hij hem zes keer sloeg; er kon er maar één worden bewezen. Moet het bij een werkstraf gaan om de daad of om de frequentie?, denk ik dan.

Taakstraf ? aanslag op vertrouwen

Ik sprak verschillende mensen die hierdoor hun vertrouwen in ons rechtssysteem nu echt kwijt zijn. Wat maakt het uit of hij één of zes keer sloeg. Het gaat hier om fatsoen. Je moet gewoon je handen thuishouden.

Het was me al eerder duidelijk dat het OM volledig de weg kwijt is. Dat hoor ik namelijk overal tegenwoordig. Niet alleen op straat, maar zelfs van mensen in en rondom het OM. Het zal echt niet alleen aan Teeven liggen. Maar de altijd zo goed gescheiden wetgevende en uitvoerende machten komen vooral ook door hem steeds dichter bij elkaar. Teeven is geen politicus, dat geven zelfs mensen in Den Haag informeel toe.

Enkele opmerkelijke taakstraffen

60 uur: De 19-jarige Sven van H. die minister Verdonk van Vreemdelingenzaken in het gezicht spuugde (wat overigens niet was gelukt).
De politierechter noemde het incident ,,buitengewoon vernederend” en het feit dat het een minister betrof strafverzwarend werkte.

60 uur: Een 20-jarige Amsterdammer voor het beledigen van een motoragent.
De man had in oktober 2009 briefjes in zijn buurt verspreid, nadat de agent een vrouw had doodgereden, met de tekst ‘Het was geen verrassing voor ons allen toen we hoorden dat het ome Harry Schumacher was die die mevrouw dood reed’.

120 uur: ex-journalist Micha Kat voor het roepen van doodsbedreiging naarTelegraaf-verslaggever Bart Mos (waarvan 60 uur voorwaardelijk)
Kat stalkte Mos al een tijdje. Maar toen Mos met zijn kinderen in de auto zat riep Kat via een speaker ‘Je krijgt een kogel door je kop’. De rechtbank vond de uitspraak van Kat ‘een concrete, gerichte vorm van bedreiging’ en gaf een taakstraf.

60 uur: Tatjana Liefhebber, beter bekend als Tijgertje uit Oh Oh Tirol, voor een reeks winkeldiefstallen en rijden zonder rijbewijs.

75 uur: Twee jongens van 16 voor het meedoen in een vechtpartij (zij waren de enige twee waarvan bewezen kon worden dat ze betrokken waren)

60 uur: 39 jarige man voor het ingooien van 13 ruiten en bekladden van de voorgevel van het huis van zijn buurman en het verbranden van autobanden op diens erf.

60 uur: Een 30-jarige Leidenaar voor het hacken van ov-chipkaarten. Hij wilde aantonen dat het slecht gesteld was met beveiliging ervan.
Dat maakte de rechter weinig uit: ‘Verdachte heeft bewust dergelijke strafbare feiten begaan.’

60 uur: Een 41-jarige Tilburger 60 uur taakstraf voor het stelen van ijzer van een bouwterrein van de Efteling

60 uur: Een 37-jarige Turkse wetenschappelijk medewerker van een instituut voor het onthoofden van twee Christusbeelden in Nuenen en Deurne.
Hij werkte in opdracht van Allah om de Christenen te waarschuwen. Hij vernielde ook vijf graven in Helmond.

60 uur: AZ-middenvelder Barry van Galen vanwege een vechtpartij met zijn zwager op een kermis in Assendelft

etc.

Zie ook het bericht ‘strafproces tegen een rund

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 6 januari 2012 door in de categorie 2012, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Comments are closed.