Brandstofdosering

De huidige pompinstallaties bij benzinestations zijn hopeloos verouderd. Je moet de slanghendel meestal vast blijven houden terwijl het in de autobenzineinlaat (mooi scrabblewoord) hangt. Exact tanken kunnen de meeste mensen ook niet. Slechts bij enkele doe-het-zelf- en nachtstations kun je vooraf een bedrag of brandstofhoeveelheid opgeven.
Eigenlijk zou je de slang in de inlaat moeten kunnen hangen. Opgeven hoeveel geld of brandstof je wilt hebben, waarna je op een knop drukt om het systeem te starten.
Vanzelfsprekend is het systeem gewoon beveiligd zoals nu, waardoor het afslaat als het opgegeven bedrag hoger dan aan toevoer nog mogelijk is.
Wellicht dat in de toekomst een geheel gewijzigde universele brandstof toevoer mogelijk is, waarbij de auto een andere tankdopsysteem krijgt en de slang een daarmee samenwerkende kop (zoals bij LPG). Bij niet aan elkaar zitten komt er bijvoorbeeld geen brandstof waardoor lekken of per abuis indrukken van de hendel onmogelijk is etc.

10 augustus 1996

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 12 januari 2012 door in de categorie 2012, Ideeën

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Comments are closed.