Sephardic synagoge

Afgelopen zaterdag met Paul Piebinga begonnen aan een deelinventarisatie van het Polyvisie fotoarchief, om te komen tot een selectie voor o.a. Getty Images. We hebben ongeveer 3000 dia’s gefotografeerd, telkens een plastic mapje met 20 dia’s op de lichtbak, om ze later op de computer uitgebreider te kunnen bekijken. 

Zowel Paul als ik werden regelmatig aangenaam verrast bij weer een prachtige serie (naast de vele gewone serie’s). Eén van de series die ik bijzonder vond en waarvan Paul zei ‘dat zal nu wel niet meer kunnen’, waren de foto’s gemaakt in de Sephardic synagoge (tegenwoordig sefardisch?) in Amsterdam.

Vanochtend heb ik ze, als enige serie van de selectie van zaterdag, gedigitaliseerd en bewerkt. Zojuist zag ik bij het journaal dat de Israeïsche premier Netanyahu in Nederland is en de Sephardische Synagoge bezoekt (zie ook speech in synagoge). Er blijft meer tussen hemel en aarde…

Enkele van de foto’s (klik op een foto voor vergroting):

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 18 januari 2012 door in de categorie 2012, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Comments are closed.