Zomaar een dag

Zomaar een dag, vrijdag 27 januari.

Gisterenochtend om 9 uur een afspraak met Han Peekel in de Jonge Haan in Hilversum. Mijn moeder is jarig, dus haar vooraf nog even gefeliciteerd (ze viert het samen met haar jongste broer, die ook jarig is). Aan het eind van het gesprek met Han schud ik nog even zijn vervolgafspraak de hand; Richard Schoonhoven, oud-directeur van de KRO, zat ooit bij mijn vader in de klas in Utrecht. Maar dat herinner ik me pas als ik weer in de auto zit.

Na het gesprek met Han naar Tilly van der Kolck, oud eigenaresse van Polyvisie. We hadden afgesproken dat het onder voorbehoud is. Als het een beetje mooi weer was zou ze een weekend weg gaan. Ze was weg. Dus rijd ik door naar kantoor. Om mijn snailpost en email te verwerken. Offertes, vragen en nieuwe kansen.

Om twaalf uur naar een afspraak met Paul Altona van Rietberg. Hij deed ooit de studies bouw- en werktuigbouwkundige in Delft. Maar nu is hij al jaren een expert op het gebied van financiering van innovatieve projecten op het gebied van duurzaam en  groen. Door heel Europa heeft hij contacten op alle niveaus. Even bijgepraat over de economische toestand in Nederland. Eerst mijn eigen project besproken voor een geavanceerd scanapparaat dat ik wil maken met Francois Collard. Daarna het GreenCab project van George Jansen geïntroduceerd en direct George gebeld om een afspraak te arrangeren. Ook een project van Peter Holm naar voren gebracht en ook daarvoor ter plekke direct een afspraak tussen Paul en Peter vastgelegd.

Daarna weer naar kantoor. Toch eerst maar even een McKroket halen. Ik ben al drie maanden niet bij McDonald geweest. Dat geeft niet, maar ik heb zo’n zin in zo’n McDobben kroket. Jan Sybesma, die McDonalds in Nederland introduceerde, vertelde me ooit hoeveel moeite het heeft gekost deze typisch Hollandse snack opgenomen te krijgen in het McDonalds assortiment.

Terug op kantoor eerst even in mijn eigen energie komen met Joe Bonamassa voluit over de speakers (‘woke up this morning’, een toegift van zijn concert in ‘the Royal Albert Hall’). Verder met email verwerken, met op de achtergrond nog drie keer Joe Bonamassa (geweldige virtuoos, dynamiek, opdwepend en dus eigenlijk geen muzak nu bij het beantwoorden van de mails).

Rond drie uur naar Office Care (drukker) om eerste exemplaren van boek op te halen voor een nieuw project van SCEM Uitgeverij. Het begon met de werktitel ‘Polyvisie Revisited’, maar het is een concept dat ik nu breder wil neerzetten (… wordt vervolgd). Het ziet er goed uit. Dit kan een heel mooi project worden. Na twee jaar kunnen geleidelijk de ideeën hiervoor worden uitgevoerd. Heerlijk. Ik spreek Guus Ottenheijm, autoriteit op het gebied van belastingen. die ook bij de drukker is. Ik vertel hem direct over het nieuwe project, waar hij best een rol in kan spelen. Guus heeft altijd goede suggesties, dus die neem ik direct mee.

Terug op kantoor bekijk ik wie ik nog zou bellen en wat wellicht naar maandag kan worden doorgeschoven. Wat gaat zo’n dag snel om. Wil nog even snel wat aantekeningen uitschrijven om de omgeving van de invallen niet te vergeten. Als ik naar buiten loop om nog even bij Geert Visser langs te gaan voor Happy Hour komt mijn overbuurman naar buiten lopen. ‘Ik was net bij McDonalds’, vertelt hij, ‘daar zat Holleeder ook een hamburger te eten’.  Ik vraag of hij  eenfoto heeft gemaakt. Niet dus. Als het waar is best apart, bedenk ik me, net vrij met een prijs op zijn hoofd en dan zit hij een paar uur later een paar straten van me vandaan, en vlak nadat ik mijn McKroket bij McDonalds at (ik denk aan de film Iron Man I, die kwam net vrij uit gevangenschap en wilde ook eerst een McCheeese).

Na Happy Hour nog even terug op kantoor. Tijdens het verzamelen van dingen die ik van het weekend nog wil lezen, bekijken en doen, nog maar een keer Joe Bonamassa opgezet. Vanavond bij Tom van der Maas langs, bijpraten, hapje eten en filmpje. Morgen (straks dus) afspraak met Paul Piebinga om project rond het foto-archief vast te leggen en taken te verdelen om te komen tot inkomsten met die stapel  foto’s.

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 28 januari 2012 door in de categorie 2012, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code