Sanolin

Peter Ottenhoff  vroeg me zijn boek ‘Goud voor Oud op de arbeidsmarkt’ uit te geven. Tijdens het overleg daarover vertelde Peter over zijn nieuwe project Sanolin. Het ging zich daarmee richten op gescheiden vrouwen.

Sanolin en gescheiden vrouwen

Sanolin kwam voor uit een ontdekking tijden zijn werk als begeleider van werkenden en werkzoekenden. Peter ontdekte dat vrouwen, in de leeftijd van 35 tot 55 jaar een radicaal veranderingsproces doormaken na het  beëindigen van een partnerrelatie. Die beëindiging kon plaatsvinden na een scheiding. Maar ook door het overlijden van de partner. Sanolin, begeleiding van sterke vrouwen

Vrouwen worden dan ineens met allerlei zaken geconfronteerd. Zaken waaraan ze lange tijd geen aandacht hoefden te besteden, zoals bankzaken, werk. Dat brengt onzekerheid met zich mee waar deze vrouwen in kunnen vastlopen.

Onderzoek voor het nieuwe project

Hij voerde uitgebreide gesprekken met gescheiden vrouwen en weduwen. Na de gesprekken met deze vrouwen uit de specifieke leeftijdsgroep startte hij de organisatie Sanolin. Na aanvullend onderzoek in Nederland ging hij een maand naar Spanje. Daar schreef hij een boekje. En hij gaf verder vorm aan de outline van het nieuwe bedrijf.

Sanolin huiststijl

Samen met Stefan Kraaijenhagen ontwikkelde en produceerde ik een huisstijlpakket (logo, briefpapier, enveloppen, visitekaartjes e.d.). En we maakten het boekje waarin Peter Ottenhoff zijn bevinden uitlegt.

Sanolin, nieuw programma

Ik weet niet of het de bedoeling was, maar al snel ontwikkelde Sanolin zich tot een programma in Spanje. Vanuit zijn werkzaamheden in zijn hoofdbedrijf kende Peter talrijke ondernemende carrièrevrouwen. Ze richten zich vaak sterk op hun zakelijke en/of bestuurlijke werkzaamhedengaans sterk gefocust zijn op hun drukke zakelijke of bestuurlijke werkzaamheden. Daardoor blijven levenszaken vaak onderbelicht.

Wanneer dan een partner wegvalt of een andere levensgebeurtenis plaatsvindt, niet per se scheiding of partner verlies, kan dat gevolgen hebben. Ik vermoed dat Peter dat met zijn lifestyle coaching het daarmee kunnen omgaan wil versterken. Wellicht zelfs voor het plaatsvindt.

Zie ook het bericht ‘red je relatie‘.

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 13 augustus 2011 door in de categorie 2011, Oudedoos

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Comments are closed.