Klik hier om af te drukken.


SCEM Uitgeverij

Eind januari kwam het eerste boek van de drukker voor het hernieuwde SCEM Uitgeverij. Het boek over Buitenplaats Rustenhoven is de eerste in de 20-reeks. Een reeks binnen het gisteren aangehaalde [1]uitgeefconcept, waarbij alle uitgaven in POD worden vervaardigd in het formaat 20 x 20 cm en met 64 pagina’s.

Op het principe achter het uitgeefconcept kom ik later terug. Het is lange tijd geleden bedacht, maar sinds kort uitvoerbaar zoals ik het wil. En nu, in combinatie met andere factoren, ook weer vanuit SCEM Uitgeverij. Overigens, iedereen roept bij uitgeven altijd Centraal Boekhuis, maar dat het CB haar werkwijze weer heeft aangepast heeft daar als factor niets mee te maken.

[2]Het eerste boek gaat over ‘Buitenplaats Rustenhoven’ in Maartensdijk. Het is geschreven door Bert Bolle [3]die met zijn vrouw Ethne 25 jaar in Rustenhoven woonde. Ook had hij er lange tijd zijn beroemde barometermuseum.

Bert heeft Rustenhoven zo veel mogelijk teruggebracht in haar oorspronkelijke staat en daartoe veel historisch onderzoek gedaan.

Het boek verhaalt over de verschillende prominente bewoners van Rustenhoven (waaronder Frits Lugt, Jan Fentener van Vlissingen en de huidige eigenaar oud Telfort topman Ton aan de Stegge [4]) en de bouw en verbouwingen die het gebouw onderging.

Er is begonnen aan een eerste website voor SCEM uitgeverij  [5]. Het is nog in ontwikkeling en ook het marketingbeleid is nog niet helemaal vastgesteld. Het promoten van de website, hoewel een belangrijk verkoopmedium, zal pas gebeuren wanneer er meerdere titels beschikbaar zijn.

Dus wordt er hard doorgewerkt om de planning van half maart te halen. Maar het boek ‘Buitenplaats Rustenhoven’ is al te bestellen. Zie hieronder (de bestelling loop via SCEM Uitgeverij, een handelsnaam van SCEM Marketing & Reclame bv):

Productpagina Rustenhoven [6] op Scem Uitgeverij.