Dirk de Boer

Gisteren door Dick en Kitty van der Geld in contact gebracht met fotograaf Dirk de Boer (Dirk M de Boer) Als jongen zag hij foto’s en dacht ‘dat moet ik toch ook kunnen’. Die verwondering of vraag was het begin van een mooie carrière.

De ene na de andere prachtige foto kwam op tafel. Dirk is volgens hemzelf vooral landschapsfotograaf, maar ik zag toch ook veel fraaie dieren, evenementen, stadsgezichten en andere onderwerpen voorbij komen.

Met mijn eigen fotografische kennis kon ik zien dat Dirk een geduldige fotograaf is. De lichtinval op de meeste foto’s is niet die van de toevallig passerende toerist. Hier heeft iemand gewacht tot het licht op de goede plek was, waardoor een onderwerp zich kon onderscheiden van zijn omgeving.

Na de foto’s kwamen de boeken op tafel die Dirk de afgelopen jaren heeft gemaakt. Terwijl ik een boek over Amerika doorblader vertelt Dirk zijn verhaal. Hoe hij in diverse bibliotheken in Amerika is geweest om het echte verhaal te onderzoeken over de invloed van de Nederlandse kolonisten in Nieuw Nederland en later de Verenigde Staten van Amerika.

En dat staat voor Dirk nu wel vast: die invloed is groot geweest en nog altijd aanwezig, ook al roepen de Amerikanen het liefst dat hun wortels Engels zijn.

Het boek over de landen van Europa toont dat Dirk ook uitgebreid in Europa heeft gereist. Allerlei karakteristieke plaatjes van de verschillende landen kom ik al bladerend tegen. In zijn boek over Nederland toont hij zich de landschapsfotograaf die hij zegt te zijn. Fantastische spreads van natuur in Nederland illustreren zijn verhaal over de Nederlanders.

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 21 februari 2012 door in de categorie 2012, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Comments are closed.