Website Henk Postma van start

Gisterenavond belde Henk Postma om 23.00 uur met de mededeling dat hij wel eens iets met zijn website wilde gaan doen. Enkele jaren geleden had ik zijn domeinnaam voor hem vastgelegd, waarvoor hij nu elk jaar de provider betaalde. Ook hosting van een site heb ik toen direct geregeld. Daar moest nu maar eens iets gebeuren, vond Henk, ideeën genoeg.

Zijn dochter had hem enthousiast gemaakt met een verhaal over Twitter. Hij vond het wel interessant al die nieuwe ontwikkelingen: Facebook, Linkedin, Twitter. Henk had er van gehoord. Maar een website klonk hem vertrouwder en daar was hij in ieder geval niet beperkt door 128 of 140 woorden.

Henk Postma

Ik ken Henk al enige tijd, vind zijn schilderijen mooi en waardeer zijn opvattingen over kunst. Naast kunst prikkelt hij me met zijn opvattingen over politiek, relaties, reclame en het leven. Ooit liet hij me vier cartoons zien die hij maakte, las gedichten voor en liet mij zijn verhaaltjes lezen. Materiaal waarmee heel goed een site is te maken.

Cartoons van Henk Postma

Inburgeringscartoon_henkpostmaNadat ik hem vertelde dat het volgens mij best een blogsite zou kunnen zijn, waarin hij zijn ideeën en gedachten kan vastleggen, zei hij me nog even een cartoon te mailen. Want, vertelde hij, hij had er heel veel in een zwarte doos; waarbij hij zich erover verwonderde dat hij mij deze nog nooit had laten zien.

‘Ik zal je er één mailen’, dan bel ik je morgen en praten we verder. ‘Goed idee toch?, eindelijk iets met die site te doen?’, vroeg hij ter afsluiting van het gesprek.

Website van Henk

Natuurlijk gaan we die site maken. Geweldig om zijn schilderijen te tonen. En zijn ideeën en uitingsvormen daarvan in cartoon of tekst door te geven.

Zoals ik met zijn dochter ooit, op een avond, spontaan begon aan drie dagen (en nachten) werken aan haar website. (uit)Proberen,  zwoegen, meningsverschillen, compromissen etc tot een vorm…  die uiteindelijk het door ons beoogde resultaat opleverde.

Onbewust zal ik Henk’s verzoek meenemen in mijn slaap en vandaag gaan we er mee verder… leuk, zijn werk is het waard.

 

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 14 maart 2012 door in de categorie 2012, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Comments are closed.