Apps – PhotoFunia
Op mijn iPhone heb ik 160 applicaties (apps). Sommige zijn handig, andere zijn leuk of tijdelijk. Ik ben redelijk selectief en streef naar maximaa 10 pagina’s, dus bij elke nieuwe app gaat een andere eraf. Zo houd ik overzicht. Ook heb ik een, minder rigide, indeling naar onderwerp. De eerste pagina bevat de alledaagse veelgebruikte apps (camera, berichten etc.), de tweede de diverse nieuwsapps (Nu.nl, Ad.nl, Telegraaf; maar ook DWDD, uitzending gemist etc.). Overige paginarubrieken zijn muziek, spel, varia zinvol, vertalen, landen, communicatiewaarde en overig.
De rubriek communicatiewaarde bestaat uit apps die spraakmakend zijn. Die als het over mobiele telefoons gaat, leuk zijn om te laten zien. Het complete geanimeerde verhaal van Suske en Wiske. De Talking Tom-serie (twee op iPhone, de rest bewaard in iTunes) natuurlijk. Maar ook ‘heart rate’, want ik ook wel zwaarmoedige mensen die over mobiele telefoons praten. Een drumset of piano doet het ook nog altijd goed in deze rubriek. En nog altijd kan ik mensen verbazen met SoundHound, dat bij een luidspreker gehouden vertelt wel liedje wordt gespeeld.
Afgelopen zaterdag ontdekte ik ‘Fatty’ van Apptly. Een van de Apps die automatisch beeld bewerken. Fatty veroudert het portret van de foto die je het aanbiedt. Het maakt er zelfs een filmpje van, waarvan je een uitgeklede versie kunt downloaden of versturen. Ik heb er de afgelopen dagen meerdere personen mee ‘lastig gevallen’, want ze moesten op de foto natuurlijk.
Gisteren had ik een afspraak met Wilbert Gieske. Toen mijn telefoon ging spraken we ook over onze iPhones en apps. Natuurlijk dacht ik direct even een slachtoffer te hebben voor mijn Fatty app. Maar Wilbert kende hem al en kwam met een andere mooie app, PhotoFunia. Deze app bevat ruim 240 afbeeldingen waarin je een foto kan plaatsen, afbeeldingen van museumruimtes en straatbeeld met billboards tot tijdschriften, fotolijstjes, boeken e.d. Gewoon leuk om een vriend(in), een foto van je hond etc in zo’n situatie te plaatsen. Maar ook de techniek er achter is bijzonder. Daar zal wat gereken bij komen kijken.
PhotoFunia is in 2007 begonnen. Waarmee direct is aangetoond dat ik niet zo fanatiek ben ik, ondanks dat ik al ruim vier jaar een iphone heb. Voor mensen zonder iPhone of Android is er ook een website. En wat blijkt. De mensen achter photofunia gebruiken hun gezichtsherkenningstechniek ook voor een ‘Fat-maker’. Ze staan ook open voor suggesties en ideeën om PhotoFunia nog leuker te maken.
Een willekeurig bericht
Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.