Tijd voor echte gezondheid

Annemarie Postma was al jaren bezig met gezonde voeding. In veel onderwerpen rondom dit thema had ze zich verdiept. Tijdens het werken aan haar boek ‘Tijd voor echte gezondheid’ hoorde en las ze steeds vaker kritiek op het dieet van Sonja Bakker.

Het idee onstond een website te maken waar deskundigen hun meningen over een onderwerp geven. Hierdoor zou een breed, genuanceerd beeld van het betreffende onderwerp ontstaan, waarmee de lezer zich zelf een mening kon vormen.  ‘Tijd voor echte gezondheid’ leek ons een goede titel. Een titel bovendien waaronder meer thema’s konden worden behandeld dan alleen voeding.

Tijd voor echte gezondheid

De basis voor de site was in twee dagen klaar. De deskundigen konden hun materialen uploaden. Annemarie had in de tussentijd enkele relaties en deskundigen benaderd met het idee.

Felix Wilbrink van de Telegraaf schreef een artikel over ’tijd voor echte gezondheid’. Plaatsing daarvan werd twee keer doorgeschoven en daar wilden we toch even op wachten. Ondertussen kwamen, soms bijzonder enthousiaste, reacties binnen. Columns van deskundigen volgden en kort na het verschijnen van het artikel ging de site de lucht in.

Er bleven goede reacties binnenkomen en ook op enkele fora werd de site direct goed ontvangen. Maar uiteindelijk kostte het toch meer tijd en aandacht dan we hadden gedacht. En het sloot niet goed aan bij onze ‘corebusiness’.

We hielden het idee voor een tweede onderwerp nog even vast. Maar een vervolg aan deze leuke actie gaven we uiteindelijk niet meer.

De missie:

Tijd voor echte gezondheid.nl is een interdisciplinair platform voor mensen uit verschillende vakgebieden voor tegengeluid, oprechte verontwaardiging en onafhankelijke meningen over steeds wisselende onderwerpen. De website is een initiatief van journaliste en columniste Annemarie Postma. De meningen en standpunten van de bijdragen zijn niet noodzakelijk die van haar of de redactie van deze site.

… en verder

Tot 2010 bleef de ene uitvoering van ‘Tijd voor echte Gezondheid’ bereikbaar. Daarna heb ik er korte tijd een website op gehad voor een klant. Het was een test voor ons beiden, die we in 2012 onder een andere domeinnaam hebben voortgezet. De domeinnaam heb ik toen opgeheven. Na een korte periode van quarantaine (zo heet dat echt) bij mijn hostingprovider is het vastgelegd door een vrouw die er ook gezondheidsverhalen op plaatste.

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 12 maart 2012 door in de categorie 2012, Algemeen, Oudedoos

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Comments are closed.