Verander je leven in 28 dagen

Jaren geleden zag ik een film met Alain Delon. Ik kan me er niet veel meer van herinneren. Het was een beetje een futuristisch opgezet verhaal, waarin hij volgens mijn revalideerde in een sanatorium. In mijn gedachten heeft dit idee daarin zijn oorsprong. En de stelligheid na het lezen van diverse boeken over leven e.d.

Het veranderen van je leven (denk- en levenspatronen) duurt minimaal 28 dagen als je in een geheel andere omgeving bent, waarbij je cursussen volgt e.d. Zaak is vooral dat je uit je normale omgeving bent en daarna, afhankelijk van je situatie, begeleiding krijgt (vanwege invloed van oude omgeving). Een programma om je leven te veranderen kan in allerlei vormen worden uitgewerkt (rigoreus, ludiek etc.).
Een leuke, tijdelijke vorm is het getuigenbeschermingsprogramma, waarbij je een bepaalde tijd een nieuwe naam en identiteit krijgt in een nieuw huis en plaats.

Uiteindelijk maakte ik toentertijd veel aantekeningen bij het onderwerp, want ‘verander je leven in 28 dagen’ leek me een goed businessconcept voor een onderneming.

18 augustus 1993

 

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 11 maart 2012 door in de categorie 2012, Ideeën

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Comments are closed.