Thema disk

Tijdens mijn freelancetijd bij PCM, toen met een oplage van ruim 400.000 exemplaren na de ANWB Kampioen en Libelle het tijdschrift met de grootste oplage in Nederland, bedacht ik de Thema disk. Ik was kort daarvoor in contact gekomen met BroCo Software. Zij verzamelden ander alle alle share- en freeware die er op dat moment in de wereld te krijgen was. Ze maakten afspraken met de producenten over verdere verspreiding. Het idee voor een thema disk was daarna niet moeilijk. De Thema disk ‘printers’ bijv. vulde ik eenvoudig met allemaal hulpprogramma’s, printerdrivers e.d. uit de collectie van BroCo. In die tijd was het best een zoektocht voor computergebruikers om de benodigde programmaatjes en drivers bij elkaar te krijgen. De themadisk was een welkome diskette.

Na het succes van de eerste Thema disks besloot Sandra Dol, toen hoofdredacteur van PCM, dat andere freelancers ook moesten kunnen profiteren van het extra inkomen dat de Thema disk opleverde. Iedereen mocht Themadisks maken. Dennis Kuit was de hardwarespecialist bij bracht thema-disks,

Ik had kort voor het omnummerprogramma de Thema-disk bedacht en dit geïntroduceerd bij PCM, toen met een oplage van 400.000 exemplaren na de ANWB Kampioen en Libelle het tijdschrift met de grootste oplage in Nederland. Sandra Dol, toen hoofdredacteur van PCM, vond dat andere freelancers ook disks moesten kunnen maken binnen het concept Thema-disk. Dennis Kuit, Kees Vuik en Huub v.d. Pol brachten daarna ook Thema disks uit voor PCM.

Als alternatief bedacht ik de omnummer-diskette. Het begin van een nieuwe activiteit, Softec series.

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 18 augustus 2011 door in de categorie 2011, Oudedoos

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

One thought on “Het telefoonkistje van oma Ellen

  1. 1

    Geweldig! Het telefoonkistje doet me denken aan de gestoorde broer van advocaat Saul Goodman uit de serie Better call Saul. Die was allergisch voor elektromagnetische straling en eiste van zijn bezoek dat ze hun gsm in een speciale bak buitenshuis stalden.

    Maar nog passender vond ik het ogenschijnlijk verliefde jonge stel dat ik gister in het Arnhemse Sonsbeekpark passeerde. Het was avond. Bladstil. Ze liepen samen. Hand in hand, zijn rechter- in haar linkerhand. Het zou een tafereel uit een verhaal van Tsjechovl kunnen zijn, eind 19e eeuw. Maar hun hoofd had het kenmerkende knikje naar beneden. Beide staarde ze innig verdiept in hun smartphone in hun vrije hand.

    Wat zochten ze daar? Berichten van hun moeder? Van andere dates?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code