Leukste autocommercial aller tijden

Fiat commercial 1983De tentoonstelling over 125 jaar Autoreclame in het Louwman Automuseum in Den Haag is verlengd. Het Louwman museum bestaat uit de groottste particuliere autocollectie ter wereld. Ik meen te hebben gelezen dat de vader van Evert Louwman er ooit mee is begonnen. Maar Evert heeft het familiebedrijf, dat ooit begon met import van Toyota, groot gemaakt. Waarmee ook de autoverzameling kon groeien.

Tijdens de tentoonstelling is ook de verkiezing gehouden voor ‘de leukste autocommercial aller tijden’. Er kon online worden gekozen. Met ruim tweederde van de stemmen won de Fiat Panda-reclame uit 1983 met het thema ‘met de Fiat Panda lach je iedereen uit‘. De commercial wat gemaakt in opdracht van Fiat Auto Nederland door het bureau PMSvW (Prins, Meijer, Stamenkovitz en Van Walbeek). Bela Stamenkovitz was de art director en Jim Prins deed de copy. Het filmpje is geregisseerd en gemaakt door Ko Koedijk en zijn bedrijf.
http://www.youtube.com/watch?v=JRsaRLU2Hy0

Als tweede eindigde Jeroen van Koningsbrugge, die als verkoper Dennis van de Ven vele geestige radiocommercial maakte voor Citroën, met de commercial ‘ Vakantiefile‘ uit 2004.

Hyundai commercial uit AustraliëEr werden veel filmpjes beoordeeld, waaronder ook de Australische commercial voor Hyundai. Deze werd in Australië al na drie weken van de buis gehaald omdat het teveel controverse veroorzaakte.

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 14 april 2012 door in de categorie 2012, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Comments are closed.