Fotografisch Geheugen

Vandaag verscheen in het tijdschrift Fotografisch Geheugen een artikel dat ik schreef over mijn ervaringen met het bezit van Polyvisie. Dit kwartaalblad is het magazine van de Vereniging Nederlands Fotogenootschap, een vereniging waarbij diverse fotografen, beleidsmakers, archivarissen en andere geïnteresseerden zijn aangesloten.

Het artikel verhaalt over hoe ik met twee partners enkele jaren geleden de activa van Polyvisie overnam, tegen welke problemen we aanliepen, de mooie momenten van het bekijken van de foto’s, de zoektocht langs andere archieven, subsidies en dergelijke, de taxatie en kwalitatieve beoordeling en een korte geschiedenis van Polyvisie.

Polyvisie was van 1954 tot ongeveer 1995 toonaangevend in educatieve AV-series. Dat was al voor de oorlog begonnen met Polygoon en bij de verzelfstandiging van Polyvisie in 1954 voortgezet. Zie ook het artikel met Tilly van Kolck (pdf), jarenlang betrokken bij Polyvisie.

Download of lees hier het artikel over Polyvisie verschenen in nummer 74 van het tijdschrift Fotografisch Geheugen

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 26 april 2012 door in de categorie 2012, Algemeen, Foto & film

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Comments are closed.