Wordperfect mini-boekje

WordPerfect mini-boekje

Het WordPerfect mini-boekje was een kassapremium voor Uitgeverij Addison Wesley. Zij wilden een promotie als cadeautje bij aankoop van een boek uit hun uitgebreide aanbod computerboeken.

Perfect premium

Ze hadden zelf verschillende ideeën, van sleutelhangers tot poppetjes. Maar ze hadden op dat moment een bestseller op de markt. Het grootste en dikste boek over het toen bijzonder populaire programma WordPerfect: Alles over Wordperfect 5.1. door Nico Baaijens, Guus Brugman, Jan Geurtz, Harrie van Rooij en Hans Stavleu.

Ik zag daardoor het premium al direct voor me. Als ze het grootste boek over WordPerfect uitgeven, dan ligt het premium toch voor de hand. Ze zouden het kleinste boekje over WP 5.1 op de markt moeten hebben. Een WordPerfect mini-boekje. Het zou niet alleen een leuk premium zijn. Bovendien zou het zeker ook publiciteitswaarde hebben buiten de winkels, bijvoorbeeld in de pers.

WordPerfect mini-boekje

Ik werkte al lange tijd met het bedrijf WordPerfect en ik schreef voor het computertijdschrift PCM. Niet alleen hoefde ik de bedenker te zijn van het WordPerfect mini-boekje, ik kon het ook schrijven. Het werd een groot succes. Veel mensen wilden het boekje kopen in de boekhandel. Dat was de boekhandels door Addison Wesley echter strikt verboden.

Er kwamen ook organisaties. Zij bestelden exemplaren in grote oplage voor hun personeel. Hun argument daarbij de suggestie die uitging van het mini-boekje. Als de benodigde kennis van WordPerfect in zo’n klein boekje kon, dan zou het medewerkers ongetwijfeld stimuleren zich meer te verdiepen in het programma.

Ad Rietveld

Het mooiste compliment kreeg ik indirect van Ad Rietveld, directeur van WordPerfect Nederland. Toen hij hoofd werd van WordPerfect International vertrok hij naar Amerika. Hij liet de meeste premiums achter die hij in de loop van de tijd had gemaakt en gekregen. Op zijn glazen bureau in Amerika stond alleen het WordPerfect miniboekje. Dat vertelde Ruud Kluivers, toen hoofdredacteur van PCM, me na zijn bezoek aan Ad.

Een paar jaar later schreef ik nog een AO-boekje over de historie van WordPerfect in de AO-reeks. En het WordPrefect mini-boekje bleek een entree bij Cees Callenbach van Bruna Uitgevers. Voor Bruna Uitgevers schreef ik, op basis van het boekje van Addison Wesley, een jubileumboekje voor de uitgever. Het was het computerboekje in een serie van zes boekjes waarin de onderwerpen van hun fonds werden getoond.

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 19 augustus 2011 door in de categorie 2011, Oudedoos

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Comments are closed.