New York Marathon

Marathon van New York

Medailles van Appie van de Marathon van New YorkMijn foto met de zes medailles van de Marathon van New York. Ik kwam het tegen tijdens de deze week gestarte speurtocht door mijn ongeopende verhuisdozen.

Het deed me er aan denken dat ik mijn naam laatst voorbij zag komen op de lijst met deelnemers van de marathon van Utrecht begin april van dit jaar.

Naamgenoot

René van Maarsseveen, deelnemer 11009 met een eindtijd op de 10 kilometer van net iets meer dan één uur. Om te weten wat ik op 8 april 2012 deed, moet ik heel diep graven en mijn agenda van die dag is maagdelijk blank. Maar ik weet zeker dat ik geen deelnemer was van de marathon van Utrecht, op geen enkele afstand.

Maarsseveen

De meeste mensen die Van Maarseveeen heten, schrijven het dus met één s. Er zijn er wel steeds meer met dubbel s, maar een René zag ik daar nog niet bij. Het was dus vreemd om ineens een René van Maarsseveen te zien staan bij de uitslagen van de marathon van Utrecht, met dubbel s.

Marathon van New York

De medailles van de Marathon van New York zijn overigens ook niet door mij behaald. Appie Pot, een klasgenoot met wie ik in die tijd veel popconcerten afging, liep die marathons. De eerste keer dat hij meedeed waren er nog twee andere Nederlanders bij de NY marathon, die in 1970 voor het eerst werd gelopen. Er waren in 1976 totaal ongeveer 5000 deelnemers.

Dutch Hype

Bij de zesde Marathon van New York van Appie waren er al veel meer Nederlanders. Bij de zevende waren er zoveel Nederlanders en deelnemers in het algemeen dat het direct zijn laatste werd. De Dutch Hype moest toen nog beginnen. Nu gaan er tegen de 3000 Nederlanders, waaronder meerdere zogenaamde BN’ers. Het deelnemersveld is inmiddels gegroeid tot meer dan 40.000

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 6 mei 2012 door in de categorie 2012, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Comments are closed.