Robert van Leeuwen

Fotosessie met Robert

Vandaag ben ik begonnen weer eens wat dozen met opgeslagen boeken, foto’s en dergelijke door te neuzen. Het zal wel een soort van voorjaarsschoonmaak zijn, die kriebel om eindelijk die dozen weer eens te openen.

Naast een paar leuke boeken kwam ik ook foto’s tegen die herinneringen opriepen. Een aantal popconcerten waar ik ben geweest, zomaar wat reportages en vakantiefoto’s.

Enkele van die reportages maakte ik met Robert. Ik kende Robert van Leeuwen van het voetballen, maar daar hadden we niet zo veel contact. Dat ontstond pas toen bleek dat mijn schoolkameraad Henry Kepel contact met hem had. De golfbeweging die fotograferen in mijn leven speelt stond toen weer eens in zijn amplitude en ik maakte diverse reportages, onder andere met Robert.

Later zouden robert en ik ook nog samen films maken met Richard Vierbergen. Gedrieën hadden we het plan om na onze voortgezette studies samen een film-/theaterbedrijf te beginnen onder de naam Trias. Dat liep iets anders.

Eén van de fotosessies met Robert was bij buitenplaats Ma Retraite in Zeist. Het pand was enkele maanden daarvoor afgebrand en de sinistere aanblik vanaf de Utrechtseweg trok ons naar het gebouw.

Gelukkig werd het niet lang daarna, tegen al berichten in, toch herbouwd en werd het bekend als het kantoor van de Noro-groep van John Fenterener van Vlissingen.

Enkele foto’s uit de reportage (op de foto’s 5 en 11 sta ik zelf):

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 1 mei 2012 door in de categorie 2012, Algemeen, Foto & film

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Comments are closed.