De Piersonstraat

De Piersonstraat was in de zeventiger jaren regelmatig in het nieuws. Naast de vele krakersrellen in Amsterdam waren de krakersactiviteiten in deze straat in Nijmegen spraakmakend. Je kon in die tijd geen krant openslaan of er stond iets in over Pierson en wat uiteindelijk de Piersonrellen is gaan heten. Er waren toen wel meer krakersrellen in Nederland. Maar de rellen in Nijmegen zijn in het geheugen gegrift, waarschijnlijk omdat ze met extreem geweld en middelen gepaard gingen.

Enkele jaren na de rellen was ik in Nijmegen. Ik liep door een straat op weg naar een afspraak. Voor me liep een groep mensen te slenteren en om zich heen te kijken. Op een gegeven ergerde het me en dook ik een zijstraat in. Het bleek dat ik de Piersonstraat was ingelopen. Als ik er nu aan terug denk, leek het me toen meer een steeg. Ik weet nog dat ik dacht ‘is dit het nou’. Maar ik had mijn camera bij me en maakte snel wat plaatjes van de ‘beroemde’ grafiti.

 

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 2 mei 2012 door in de categorie 2012, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Comments are closed.