Klik hier om af te drukken.


Popconcerten fotograferen (2)

Herman van Veen

Ik schreef al eens over de popconcerten die ik fotografeerde [1]. De negatieven en dia’s die ik daarvan heb zijn allemaal netjes opgeslagen. Van enkele zijn ook  afdrukken gemaakt.

Een groot deel daarvan is, met de toegangskaartjes, in een plakboek gekomen. Mijn toenmalige vriendin Nancy Simonis vond het leuk zo’n boek samen te stellen. Dat boek moet nog ergens in een doos liggen, maar ik ben het nog niet tegengekomen.

Popconcerten

Gisteren vond ik weer wat afdrukken en toegangskaartjes van popconcerten waar ik ben geweest tijdens mijn middelbare schooltijd en daarna. Het leuke is dat het experiment er in terug is te zien.

Het ene concert namen we (veel concerten ging ik met klasgenoot Appie Pot) 400 ASA [2] negatieffilm mee, dan weer zwartwit, Kodachrome [3] diafilm afgewisseld door Fujichrome (chrome stond voor diafilm).

Ook in het afdrukpapier zat verschil. Het werd wel vrijwel allemaal glanzend afgedrukt, maar toch is er verschil. Ik bracht mijn rolletjes overigens altijd bij Foto van Walsum en Foto Abstede. Dat alle foto’s stof hebben gehapt de afgelopen jaren is ook duidelijk te zien en sommige afdrukken zijn wat verbleekt.

Enkele foto’s en kaartjes: